Banánovo-špaldové cake pops

Banánovo-špaldové cake pops

Cake pops som si po ich vyskúšaní ešte v USA veľmi obľúbila, no chcela som si ich samozrejme pripraviť v zdravšej a nutrične hodnotnejšej podobe. Tak tu teda sú! Chutné, zlatučké a so zvýšeným obsahom bielkovín. Ak v nich nechcete použiť proteín, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom pudingového prášku. Určite vyskúšam ešte niekoľko variácií, takže sa máte na čo tešiť. Príprava cake pops je trocha pracnejšia, avšak verím, že výsledok poteší a zaujme nielen tých najmenších.

Skúšala som ich robiť aj vo forme na cake pops a takisto spôsobom, ktorý opisujem v popise, no tento u mňa vyhral na plnej čiare. Formu na cake pops neodporúčam… Dajte mi potom určite vedieť ako sa vám podarili :)

Ingrediencie (na 48 ks):

130 g špaldovej múky
70 g proteínu (najlepšie vanilkovej alebo banánovej príchute) (kúpite tu)
2 zrelé banány
170 g bieleho jogurtu
150 g jablkového pyré
4 PL medu
2 vajcia
1 PL roztopeného kokosového oleja (kúpite tu)
1 ČL prášku do pečiva
štipka škorice
70 g cream cheese (light)

100 g horkej čokolády
1 ČL kokosového oleja
ozdoby

Postup:

Vo väčšej mise si roztlačíme banány pomocou vidličky na jemné pyré. Pridáme k nim jogurt, jablkové pyré, med, vajcia, roztopený kokosový olej a zamiešame.

Následne do cesta pridáme aj špaldovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a poriadne ho rozmiešame.

Cesto vylejeme do tortovej formy (s priemerom zhruba 20 cm) a koláč pečieme 40-45 minút pri 170 stupňoch do zlatista.

Po dopečení necháme koláč úplne vychladnúť a následne ho rozmrvíme na čo najjemnejšiu hmotu (buď rukami alebo v sekáčiku). Následne do mrveničky poriadne vmiešame cream cheese. Mala by nám vzniknúť ľahko formovateľná hmota, ak je teda ešte cesto príliš mrvivé, pridáme o niečo viac cream cheese.

Zo vzniknutého cesta následne vytvarujeme rukami rovnako veľké guličky, ktoré uložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

Medzičasom si roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom.

Guličky napichujeme na paličky, obalíme ich v čokoláde a nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme ich zatuhnúť, najlepšie vo zvislej polohe.

Cake pops skladujeme v chladničke.

1 ks obsahuje:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
47 5,5 0,7 2 2

Banánovo-špaldové cake pops

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 40 Min
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 15 Min
Quinoová kaša s chia semienkami a jablkom

Pin It on Pinterest