Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Banánovo-špaldové cake pops

Banánovo-špaldové cake pops

Cake pops som si po ich vyskúšaní ešte v USA veľmi obľúbila, no chcela som si ich samozrejme pripraviť v zdravšej a nutrične hodnotnejšej podobe. Tak tu teda sú! Chutné, zlatučké a so zvýšeným obsahom bielkovín - banánovo-špaldové cake pops. Sú výborné, sladké a navyše nízkokalorické s nízkym obsahom tukov. Ďalší dezert, ktorý si môžete dopriať bez jedinej výčitky.

Ak v nich nechcete použiť proteín, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom pudingového prášku. Určite vyskúšam ešte niekoľko variácií, takže sa máte na čo tešiť. Príprava cake pops je trochu pracnejšia, avšak verím, že výsledok poteší a zaujme nielen tých najmenších. Určite potešia na každej oslave či napríklad v mikulášskom balíčku.

Skúšala som ich robiť aj vo forme na cake pops a takisto spôsobom, ktorý opisujem v popise, no tento u mňa vyhral na plnej čiare. Formu na cake pops neodporúčam. Dajte mi potom určite vedieť, ako sa vám podarili :)

Ingrediencie

  • 130 g špaldovej múky
  • 70 g proteínu (najlepšie vanilkovej alebo banánovej príchute) (odporúčam tento)
  • 2 zrelé banány
  • 170 g bieleho jogurtu
  • 150 g jablkového pyré
  • 4 PL medu
  • 2 vajcia
  • 1 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka škorice
  • 70 g cream cheese (light)
  • 100 g horkej čokolády (odporúčam túto)
  • 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • ozdoby

Postup

  1. Vo väčšej mise si roztlačíme banány pomocou vidličky na jemné pyré.
  2. Pridáme k nim jogurt, jablkové pyré, med, vajcia, roztopený kokosový olej a zamiešame.
  3. Následne do cesta pridáme aj špaldovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a poriadne ho rozmiešame.
  4. Cesto vylejeme do tortovej formy (s priemerom zhruba 20 cm) a koláč pečieme 40-45 minút pri 170 stupňoch do zlatista.
  5. Po dopečení necháme koláč úplne vychladnúť a následne ho rozmrvíme na čo najjemnejšiu hmotu (buď rukami alebo v sekáčiku).
  6. Následne do mrveničky poriadne vmiešame cream cheese. Mala by nám vzniknúť ľahko formovateľná hmota, ak je teda ešte cesto príliš mrvivé, pridáme o niečo viac cream cheese.
  7. Zo vzniknutého cesta následne vytvarujeme rukami rovnako veľké guličky, ktoré uložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
  8. Medzičasom si roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom.
  9. Guličky napichujeme na paličky, obalíme ich v čokoláde a nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Necháme ich zatuhnúť, najlepšie vo zvislej polohe.
  10. Cake pops skladujeme v chladničke.
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť48 kusov
Nutričné hodnoty/ 1 kus
KCal47 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bielkoviny2 g
Tuky2 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu