Fit Recepty
Sleduj ma
Bezlepkový cibuľový koláč

Bezlepkový cibuľový koláč

Dopredu vás upozorňujem, že tento bezlepkový cibuľový koláč budete chcieť zjesť celý naraz a nikomu ho neukázať. Jeho chuť je naozaj neodolateľná - samozrejme, len ak máte radi cibuľu :)

Tento fit slaný koláč drží pokope vďaka vajíčkam, syru a kokosovej múke, ktorá mu poskytne množstvo vlákniny, bez zbytočného lepku. Ak však nemáte po ruke kokosovú múku, môžete ju v tomto recepte nahradiť ľubovoľnou inou múkou. Kurkuma zase pridá tomuto koláču na zaujímavej chuti a farbe.

Cibuľový koláč je zdravý a zároveň nízkosacharidový, poteší však aj jeho vysoký obsah bielkovín. Okrem pozitívnych nutričných vlastností sa samozrejme môže popýšiť aj svojou delikátnou chuťou, ktorá dostane nejedného papkáča. Vhodný je ako sýte a zdravé raňajky namiesto klasickej praženice, ale je tiež ako stvorený na večeru. Podávať ho môžete ale aj ako prílohu k mäsitým jedlám. Koláč je jednoduchý a rýchly na prípravu, vďaka čomu si ho zvládne upiecť naozaj ktokoľvek. Na spestrenie chutí si do cesta môžete pridať aj sušené paradajky či pažítku.

Už 1 kúsok koláča obsahuje: 14% ODD vápnika 9% ODD vitamínov A, D, B-12

Pripravte sebe a svojej rodinke tento zdravý cibuľový koláč bez lepku a uvidíte, že zmizne rýchlosťou blesku.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 2 väčšie cibule
  • 6 vajec
  • 120g bieleho jogurtu
  • 1/4 hrnčeka kokosovej múky (prípadne inej) (odporúčam túto)
  • 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL morskej soli
  • štipka čierneho mletého korenia
  • štipka kurkumy
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cibuľu si narežeme na tenko.
  2. Na rozohriatej panvici rozpustíme lyžicu oleja a opečieme na ňom cibuľu do zlatista.
  3. V miske zmiešame vajcia s jogurtom, soľou a korením.
  4. Pridáme hotovú cibuľu, strúhaný syr a kokosovú (prípadne inú) múku a cesto poriadne zamiešame.
  5. Hotové cesto na cibuľový koláč vylejeme do maslom vymastenej alebo silikónovej formy (môže byť tortová s priemerom 20-25cm).
  6. Koláč pečieme 40-45 minút na 180 stupňoch do zlatista.
  7. Pred vybratím z formy necháme koláč vychladnúť aspoň 8-10 minút.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť6 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal137 KCal
Sacharidy4 g
Vláknina3 g
Bielkoviny10 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu