
Celozrnné hrianky s avokádom, praženicou a reďkovkou
Tieto zdravé celozrnné hrianky s avokádom, praženicou a reďkovkou sa v poslednej dobe stali stálicou v mojom raňajkovom výbere, pretože sú jednoducho dokonalé! Nemala som v pláne tento jednoduchý recept zverejňovať, ale keď som si uvedomila, že ich pripravujem pre celú domácnosť už piate ráno za sebou, musela som to zdokumentovať - snáď tak aspoň niektorým z vás urobím radosť a vnúknem nápad na zdravé, jednoduché a ozaj chutné raňajky (prípadne večeru) v slanej podobe.
Kombinácia čerstvého avokáda a teplej, voňavej praženice na chrumkavej celozrnnej hrianke je neopísateľne dobrá. Zároveň je to sústo plné zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov, čo padne na úžitok najmä ráno, pred štartom náročného dňa. Ozdobené reďkovkou, ktorá na vrhu týchto chlebíkov príjemne chrumká a dodáva sústu trocha šťavnatosti, sú tieto hrianky absolútne..na zjedenie!
Vyskúšajte si naservírovať roztlačené avokádo aj na čerstvom pečive, najlepšie domácom. V spojení s praženicou či omeletou bude vždy chutiť výborne a tieto dve suroviny sa navyše krásne nutrične dopĺňajú. Zeleninu si už môžete zvoliť podľa seba. Raňajky alebo večera - budete ich chcieť bez ohľadu na hodinky :)
Ingrediencie
- 4 celozrnné hrianky
- 1 zrelé avokádo
- 4 vajcia
- 200g reďkoviek
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL cesnakového korenia
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- Z celozrnného chleba si urobíme hrianky - buď opražením na suchej panvici alebo v hriankovači.
- Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a v miske ho spolu s mletým čiernym korením poriadne roztlačíme vidličkou do mäkka.
- Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu, na ktorú pridáme rozšľahané vajíčka spolu so soľou a cesnakovým korením.
- Praženicu miešame do zhustnutia.
- Reďkvičky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Ešte teplé hrianky potrieme avokádom, posypeme praženicou a na záver na nich poukladáme kúsky reďkovky.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 395 KCal | |
Sacharidy | 23 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 18 g | |
Tuky | 24 g |