Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Celozrnné hrianky s avokádom, praženicou a reďkovkou

Celozrnné hrianky s avokádom, praženicou a reďkovkou

Tieto zdravé celozrnné hrianky s avokádom, praženicou a reďkovkou sa v poslednej dobe stali stálicou v mojom raňajkovom výbere, pretože sú jednoducho dokonalé! Nemala som v pláne tento jednoduchý recept zverejňovať, ale keď som si uvedomila, že ich pripravujem pre celú domácnosť už piate ráno za sebou, musela som to zdokumentovať - snáď tak aspoň niektorým z vás urobím radosť a vnúknem nápad na zdravé, jednoduché a ozaj chutné raňajky (prípadne večeru) v slanej podobe.

Kombinácia čerstvého avokáda a teplej, voňavej praženice na chrumkavej celozrnnej hrianke je neopísateľne dobrá. Zároveň je to sústo plné zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov, čo padne na úžitok najmä ráno, pred štartom náročného dňa. Ozdobené reďkovkou, ktorá na vrhu týchto chlebíkov príjemne chrumká a dodáva sústu trocha šťavnatosti, sú tieto hrianky absolútne..na zjedenie!

Vyskúšajte si naservírovať roztlačené avokádo aj na čerstvom pečive, najlepšie domácom. V spojení s praženicou či omeletou bude vždy chutiť výborne a tieto dve suroviny sa navyše krásne nutrične dopĺňajú. Zeleninu si už môžete zvoliť podľa seba. Raňajky alebo večera - budete ich chcieť bez ohľadu na hodinky :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 4 celozrnné hrianky
  • 1 zrelé avokádo
  • 4 vajcia
  • 200g reďkoviek
  • 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia

Postup

  1. Z celozrnného chleba si urobíme hrianky - buď opražením na suchej panvici alebo v hriankovači.
  2. Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a v miske ho spolu s mletým čiernym korením poriadne roztlačíme vidličkou do mäkka.
  3. Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu, na ktorú pridáme rozšľahané vajíčka spolu so soľou a cesnakovým korením.
  4. Praženicu miešame do zhustnutia.
  5. Reďkvičky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  6. Ešte teplé hrianky potrieme avokádom, posypeme praženicou a na záver na nich poukladáme kúsky reďkovky.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal395 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina10 g
Bielkoviny18 g
Tuky24 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu