
Celozrnné toasty s banánom a arašidovým maslom
Pre všetkých obľúbencov kombinácie arašidového masla a banánu tu mám perfektný tip na raňajkový recept - toasty nasladko. Celozrnné toasty s banánom a arašidovým maslom sú skôr inšpiráciou ako receptom ako takým, keďže ide o veľmi jednoduchú myšlienku. Verím ale že vás inšpiruje a do 5 minút si tak budete vedieť vykúzliť takéto chutné a nutrične hodnotné raňajky plné zdravej energie.
Okrem arašidového masla môžete použiť napríklad aj mandľové či kešu maslo, no a ak sa chcete vyhrať s chuťami, vymeňte klasické orieškové maslo za ochutené - napríklad toto kešu maslo s jahodami a kokosom je mojou veľkou závislosťou a k tejto kombinácii sa nesmierne hodí.
Toasty môžete na konci posypať aj pomletými ľanovými semienkami, vďaka ktorým pridáte týmto raňajkám na obsahu omega 3 mastných kyselín a mnohých mikronutrientov. Mimo ľanových semienok môžete použiť napríklad aj konopné či chia semienka, alebo aj pomletý mak pre extra dávku vápnika a iných minerálov. A pre potešenie očí ale aj chuťových pohárikov môžete toasty posypať aj mrazom sušeným ovocím, napríklad takýmito malinami. Tieto kombinácie si najčastejšie pripravujem ja sama, budem rada ak mi do komentárov napíšete, akými spôsobmi si ozdobujete vaše toasty nasladko vy :)
Vyskúšajte tieto celozrnné toasty s banánom a arašidovým maslom - isto si ich zamilujete.
Ingrediencie
- 2 krajce celozrnného chleba
- 2 ČL arašidového masla (odporúčam toto)
- 1 banán
- 1 ČL mletých ľanových semienok (voliteľné) (odporúčam tieto)
- škorica (voliteľné) (odporúčam túto cejlónsku)
- mrazom sušené ovocie (voliteľné) (kúpite tu)
Postup
- Krajce chleba opečieme v toasteri alebo na suchej panvici z oboch strán do zlatista.
- Každý toast potrieme lyžičkou arašidového masla.
- Na toasty následne poukladáme banán nakrájaný na kolieska.
- Toasty môžeme na záver posypať škoricou, ľanovými semienkami, prípadne aj inými posýpkami.

Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 380 KCal | |
Sacharidy | 62 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 14 g | |
Tuky | 12 g |