Fit Recepty
Sleduj ma
Cestoviny so špenátovým pestom a tofu

Cestoviny so špenátovým pestom a tofu

Prepadla vás chuť na bezmäsitý obed s cestovinami? Vyskúšajte tieto jednoduché cestoviny so špenátovým pestom a tofu. V jedle využijeme zelené fazuľové struky a pokojne pridajte aj inú zeleninu, ktorá tanier oživí farbami. Tento recept na cestoviny ocenia i vegáni.

Skúšali ste už špenátové pesto? Ja sa priznám, že som ho predtým nerobila, stavila som vždy na klasiku - či už bazalkové, zo sušených paradajok alebo z medvedieho cesnaku. Pritom je pesto zo špenátu tak chutné a rovnako jednoduché na prípravu. Použiť ho môžeme na cestoviny, na potretie mäsa alebo aj ako šalátový dresing - hotové pesto stačí rozmiešať napríklad v jogurte.

Chcete si pripraviť diétnejšiu verziu tohto jedla s nižším obsahom sacharidov? Klasické cestoviny môžete nahradiť napríklad cuketovými "špagetami" alebo nízkokalorickými cestovinami z tapioky (odporúčam tieto) . Takéto ľahšie varianty oceníte najmä počas teplých letných dní. Prípadne, pre zníženie tuku môžete jednu lyžicu oleja nahradiť lyžicou vody. Ak vás však nutričné obmedzenia netlačia, vychutnajte si toto jedlo s klasickými celozrnnými cestovinami - výborné sú celozrnné fettuccine (kupujem ich v DM). Tofu môžeme použiť klasické alebo údené, pre ešte výraznejšiu chuť.

Nech vám teda chutí! :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g celozrnných cestovín (napr. fettuccine)
  • 200 g zelených fazuliek (rozmrazených alebo čerstvých)
  • 300 g tofu
  • trochu olivového oleja v spreji (kúpite tu)
  • soľ + mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Na špenátové pesto:
  • 3 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 80 g baby špenátu
  • 40 g kešu orechov (odporúčam tieto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do mäkka.
  2. Tofu vyberieme z obalu a pomocou papierovej kuchynskej utierky z neho vytlačíme čo najviac vody (opatrne, aby sa nerozpadlo). Následne ho nakrájame na malé kocky.
  3. Panvicu si postriekame trochou oleja v spreji (kúpite tu) a opečieme na nej kúsky tofu do zlatista, pričom ich osolíme a okoreníme.
  4. Následne k nim pridáme aj fazuľové struky (buď rozmrazené alebo čerstvé) a chvíľu ich spolu opečieme.
  5. Vo výkonnom mixéri alebo sekáčiku (odporúčam tento) si spolu rozmixujeme všetky suroviny na pesto čo najviac dohladka. Ak je príliš husté, môžeme pridať aj 1 - 2 PL vody.
  6. Uvarené cestoviny precedíme a na záver zmiešame s hotovým pestom, opečeným tofu a fazuľkami.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal683 KCal
Sacharidy94 g
Vláknina9 g
Bielkoviny29 g
Tuky19 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu