
Cestoviny so špenátovým pestom a tofu
Prepadla vás chuť na bezmäsitý obed s cestovinami? Vyskúšajte tieto jednoduché cestoviny so špenátovým pestom a tofu. V jedle využijeme zelené fazuľové struky a pokojne pridajte aj inú zeleninu, ktorá tanier oživí farbami. Tento recept na cestoviny ocenia i vegáni.
Skúšali ste už špenátové pesto? Ja sa priznám, že som ho predtým nerobila, stavila som vždy na klasiku - či už bazalkové, zo sušených paradajok alebo z medvedieho cesnaku. Pritom je pesto zo špenátu tak chutné a rovnako jednoduché na prípravu. Použiť ho môžeme na cestoviny, na potretie mäsa alebo aj ako šalátový dresing - hotové pesto stačí rozmiešať napríklad v jogurte.
Chcete si pripraviť diétnejšiu verziu tohto jedla s nižším obsahom sacharidov? Klasické cestoviny môžete nahradiť napríklad cuketovými "špagetami" alebo nízkokalorickými cestovinami z tapioky (odporúčam tieto) . Takéto ľahšie varianty oceníte najmä počas teplých letných dní. Prípadne, pre zníženie tuku môžete jednu lyžicu oleja nahradiť lyžicou vody. Ak vás však nutričné obmedzenia netlačia, vychutnajte si toto jedlo s klasickými celozrnnými cestovinami - výborné sú celozrnné fettuccine (kupujem ich v DM). Tofu môžeme použiť klasické alebo údené, pre ešte výraznejšiu chuť.
Nech vám teda chutí! :)
Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.
Ingrediencie
- 500 g celozrnných cestovín (napr. fettuccine)
- 200 g zelených fazuliek (rozmrazených alebo čerstvých)
- 300 g tofu
- trochu olivového oleja v spreji (kúpite tu)
- soľ + mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Na špenátové pesto:
- 3 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 80 g baby špenátu
- 40 g kešu orechov (odporúčam tieto)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do mäkka.
- Tofu vyberieme z obalu a pomocou papierovej kuchynskej utierky z neho vytlačíme čo najviac vody (opatrne, aby sa nerozpadlo). Následne ho nakrájame na malé kocky.
- Panvicu si postriekame trochou oleja v spreji (kúpite tu) a opečieme na nej kúsky tofu do zlatista, pričom ich osolíme a okoreníme.
- Následne k nim pridáme aj fazuľové struky (buď rozmrazené alebo čerstvé) a chvíľu ich spolu opečieme.
- Vo výkonnom mixéri alebo sekáčiku (odporúčam tento) si spolu rozmixujeme všetky suroviny na pesto čo najviac dohladka. Ak je príliš husté, môžeme pridať aj 1 - 2 PL vody.
- Uvarené cestoviny precedíme a na záver zmiešame s hotovým pestom, opečeným tofu a fazuľkami.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 683 KCal | |
Sacharidy | 94 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 29 g | |
Tuky | 19 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínVegetariánskeBez laktózyBez vajecTofuVegánske obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruFitness tofu recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé vegánske tofu receptyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé veganske zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.