
Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu
Ak máte radi ázijské jedlá, tento zdravý chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu musíte vyskúšať! Nájdete v ňom perfektne prepojené chute rezancov, dusenej zeleniny a dochrumkava opečeného tofu.
V prípade, že si budete chcieť jedlo ozvláštniť, môžete do neho pridať aj podusenú hlivu ústricovú. Ak nemáte k dispozícii práve ázijské rezance Chow mein, použiť môžete aj iné rezance, napríklad ryžové.
Chow mein sú v preklade smažené cestoviny, obľúbené najmä v Číne. Určite ste už videli ako pripravujú množstvá cestovín so zeleninou vo veľkých wokoch, ktoré majú špeciálne rúčky, aby sa nimi dalo ľahko manipulovať a celé jedlo poriadne miešať. Takto presne vyzerá i toto chow mein s dusenou kapustou. Cestoviny si najprv predvaríme vo vode a následne ich vmiešame do dusenej zeleniny, kde zmiešavaním a smažením nasiaknu všetky ďalšie chute z pridaných surovín. Do tohto chow mein pridáme oveľa menej oleja, ako to býva zvykom v ázijských reštauráciách, vďaka čomu vám po jedle nebude ťažko na žalúdku.
Vyskúšajte ho aj s dochrumkava opečenými tofu kockami - je skutočne vynikajúce. Pre výraznejšiu chuť odporúčam zvoliť údené tofu. Chow mein s dusenou kapustou a opečeným tofu je skvelé na obed ale aj na večeru.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 300g Chow mein cestovín (prípadne iných rezancov)
- 3 PL kokosového oleja (prípadne iného) (odporúčam tento)
- 1 veľká cibuľa
- 300g zelenej kapusty
- 400g tofu
- 4-5 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 2 PL kukuričného škrobu
- morská soľ
Postup
- V hlbokej panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Pridáme na malé kúsky nakrájanú kapustu a zmes dusíme do mäkka.
- Medzičasom si uvaríme cestoviny v osolenej vode do mäkka.
- Tofu osušíme v kuchynskej utierke a vytlačíme z neho čo najviac vody.
- Následne ho nakrájame na kúsky.
- Tofu kúsky obalíme v jemnej vrstve škrobu. Celý tento proces zabezpečí, že tofu bude chrumkavejšie.
- Tofu kúsky opečieme na olejom potretej panvici do zlatista z každej strany.
- Do zmäknutej kapusty primiešame uvarené a precedené rezance a zmes dochutíme sójovou omáčkou a morskou soľou podľa chuti.
- Jedlo podávame teplé, posypané opečenými tofu kockami.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 471 KCal | |
Sacharidy | 57 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 20 g | |
Tuky | 16 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínVegetariánskeBez laktózyBez vajecTofuVegánske obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruFitness tofu recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé vegánske tofu receptyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovínZdravé veganske zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.