Fit Recepty
Sleduj ma
Fit cuketová pizza bez múky

Fit cuketová pizza bez múky

Ak obľubujete zdravé, lahodné a šťavnaté cesto na pizzu, ste tu správne. Cuketové pizza cesto vás určite nenechá chuťovo chladnými. V kombinácii s vašou obľúbenou pizza oblohou si ho určite zamilujete. A čo je najlepšie, celú túto zdravú pizzu môžete zjesť úplne sami, bez akýchkoľvek výčitiek! Táto vynikajúca cuketová pizza bez múky je totiž skvelou fitness alternatívou pre klasické múčne pizza cesto, a to najmä vďaka jej nižšiemu obsahu kalórií, sacharidov a na druhej strane vyššiemu obsahu bielkovín a vlákniny.

Živinami nabitá cuketa sa dá skutočne použiť na milión spôsobov a stále bude originálnou zložkou receptu. Cuketa podporuje obranyschopnosť organizmu, účinne ho detoxikuje a túto vitamínovú bombu vaše telo veľmi ľahko strávi. Navyše je táto fit cuketová pizza šťavnatá a jednoduchá na prípravu, len ju nastrúhate, vyžmýkate, zmiešate s ostatnými surovinami a upečiete.

Vajíčko a syr pekne cuketové cesto spoja, dodajú mu hutnosť a dochutia celý recept. Cuketová pizza vás kvalitne zasýti, pretože ako oblohu si môžete pridať čokoľvek podľa vlastnej chuti a žiadny výživový poradca vám nezabráni ju aj celú po kúskoch zjesť.

Toto nízkosacharidové cuketové pizza cesto je zrejme spomedzi všetkých bezmúčnych ciest na pizzu chuťovo najbližšie k tej pravej múčnej pizzi, keďže je cuketa chuťovo neutrálna. Je naozaj výnimočne chutné, presvedčte sa o tom sami. A aby som vám ukázala, aké jednoduché je pripraviť si ju, natočila som pre vás aj krátky videorecept.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 cuketa
  • 2 vajcia
  • 50-100g strúhaného syra
  • morská soľ (odporúčam túto)
  • mleté čierne korenie
  • cesnakové korenie
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cuketu nastrúhame a rukou alebo utierkou z nej vytlačíme čo najviac vody.
  2. Následne ju zmiešame s vajíčkami, korením, soľou (podľa chuti) a so strúhaným syrom. Množstvo syra dajte podľa vlastného uváženia, pizza je skvelá aj s 50 g syra, no ešte lahodnejšia a pevnejšia bude so 100 g syra.
  3. Hotové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút na 190 stupňoch.
  4. Po 10 minútach pizza cesto vyberieme, poukladáme naňho zvolenú oblohu a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal177 KCal
Sacharidy3 g
Vláknina0 g
Bielkoviny14 g
Tuky12 g