
Fit kapustový šalát s pomarančom a kuracím mäsom
Máte chuť na neštandardný, osviežujúci a chutný šalát? Prekvapte svoje chuťové poháriky a vyskúšajte tento fit kapustový šalát s pomarančom a kuracím mäsom.
Chrumkavá kapusta s mrkvou, sladký pomaranč, sladko-kyslastá zálievka, to všetko doplnené o kuracie prsia bohaté na bielkoviny. Ak práve náhodou nemáte chuť na kuracie mäso a radi by ste si skôr pripravili čistý šalát, pokojne mäso z receptu vynechajte. Na záver odporúčam do šalátu pridať aj klíčky, ktoré sú pre zdravie skutočne ohromné. Obsahujú niekoľkonásobne viac živín a enzýmov ako bio zelenina. Vypestovať si ich môžete jednoducho doma, alebo si prosto kúpte tie z obchodu. V oboch prípadoch urobíte pre svoje zdravie náramný krok vpred, len ich nezabudnite pred servírovaním poriadne umyť.
Tento kurací šalát obsahuje množstvo stopových prvkov a tiež bielkovín i vlákniny. Nenájdete v ňom mliečne produkty, vajcia, orechy ani glutén, preto si ho môžu pokojne dopriať aj rôzni alergici.
Fit kapustový šalát s pomarančom a kuracím mäsom si môžete naservírovať ako zdravý obed či večeru.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 1/2 menšej hlávkovej kapusty
- 1 veľký pomaranč
- 1 mrkva
- 200 g kuracích pŕs
- 1 ČL olivového oleja
- štipka soli a mletého čierneho korenia
- na zálievku:
- 1 PL medu
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL balzamikového octa
- šťava z 1/2 citróna
- soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
- klíčky (voliteľné)
Postup
- Kuracie prsia si v celku ugrilujeme na lyžičke olivového oleja na grilovacej panvici do zlatista. Grilujeme v závislosti od veľkosti mäsa približne 4 minúty z oboch strán, pričom ho zľahka okoreníme a osolíme.
- Kapustu a mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.
- V miske si zmiešame všetky suroviny na zálievku (okrem soli a korenia) dohromady.
- Do misky pridáme nastrúhanú mrkvu a kapustu, ošúpaný a nadrobno nakrájaný pomaranč. Šalát osolíme a okoreníme podľa chuti a dobre ho zamiešame.
- Na záver môžeme do šalátu vmiešať aj ugrilované kuracie mäso nakrájané na kúsky, prípadne ho servírujeme k šalátu zvlášť.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 312 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 27 g | |
Tuky | 11 g |