Fit karfiolová praženica s pórom opäť raz dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Recept je úplne jednoduchý, no za to plný chutí a nutrientov. Táto chutná praženica s karfiolom bude hotová do 15 minút.
Táto fit praženica s karfiolom a pórom je nízkosacharidová a aj napriek tomu, že na porciu v nej nájdete 15 g tuku, obsahuje pomerne málo kalórií. Ideálna je na večeru - či už po nutričnej stránke alebo sýtosti. Aj bez pečiva totiž dostatočne zasýti, no zároveň po nej nebudete mať ťažký pocit na žalúdku.
Karfiol netreba predom predvárať. Stačí, ak ho nakrájame najemno a následne popražíme do mäkka na panvici pred tým, než k nemu pridáme vajíčka. Verte mi, je to veľká dobrota. A keď sa k tejto praženici pridajú aj čerstvé bylinky, je priam neodolateľná. Perfektne k nej pasuje pažítka, oregano, bazalka alebo aj kôpor.
Vidím to tak, že inú praženicu už v najbližšej dobe ani robiť nebudem. Fit karfiolová praženica s pórom je totiž odteraz môj úplný favorit. Podávať ju môžete samostatne, so zeleninou alebo aj s celozrnným pečivom. Dobrú chuť! :)
Vo väčšej panvici si na rozpálenom oleji alebo masle zľahka opražíme nasekaný pór.
Potom pridáme na čo najdrobnejšie nakrájaný karfiol a opekáme ho do mäkka, okolo 5 minút.
V hrnčeku si pomocou vidličky rozmiešame vajíčka.
Rozmiešané vajíčka pridáme ku karfiolu.
Následne ich osolíme a okoreníme a za stáleho miešania praženicu varíme do zhustnutia, okolo 3 minút. Vajíčka musia byť po dovarení stále trochu lesklé, aby neboli suché.
Nakoniec do jedla vmiešame aj čerstvé bylinky a praženicu môžeme podávať.