Fit Recepty
Sleduj ma
Hovädzie chilli so zeleninou

Hovädzie chilli so zeleninou

Chutné hovädzie chilli so zeleninou, ktoré zachutí aj tým menším jedákom. Nájdete v ňom kopec zeleniny, bielkovín a chutí. Príprava je veľmi jednoduchá, poďte sa teda pozrieť na recept.

Na tomto recepte je tiež skvelé to, že do neho môžete dať v podstate akúkoľvek zeleninu - či už takú, ktorú máte najradšej, alebo aká sa nájde práve v chladničke. Odporúčam vyskúšať aj moju kombináciu a určite v základe receptu nevynechať paradajky ani červenú papriku.

Hovädzie chilli so zeleninou môžete podávať napríklad s hnedou ryžou, kuskusom alebo celozrnnými cestovinami. Ďalšou výhodou tohto receptu je to, že na porciu obsahuje iba 12 g sacharidov. Ak si chcete k hovädziemu chilli naservírovať aj prílohu a zároveň zachovať nízky obsah sacharidov v jedle, môžete si k nemu dať napríklad karfiolovú ryžu: Karfiolová ryža - diétna príloha . Milovníci syra si môžu pokojne chilli posypať ešte strúhaným syrom. No a v prípade, že by ste si chceli toto chilli pripraviť v ešte diétnejšej verzii, namiesto hovädzieho mäsa môžete použiť napríklad mleté morčacie alebo kuracie mäso. Nemáte radi chilli? Nevadí, recept si môžete pripraviť aj bez chilli korenia, chutiť bude tiež famózne.

Načerpajte novú inšpiráciu a pripravte si tento jednoduchý recept s hovädzím mäsom a zeleninou.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa (do 10% tuku)
  • 400 g nasekaných paradajok (čerstvé alebo z plechovky)
  • 2 červené papriky
  • 300 g ružičkového kelu
  • 1 cuketa
  • 1 PL oleja odporúčam tento
  • 1 cibuľa
  • 1 PL gyros korenia (prípadne iné)
  • 1 ČL chilli korenia (prípadne viac)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme mleté mäso, koreniny, soľ a chvíľu miešame.
  3. Keď sa mäso začne pripekať na hrniec, pridáme k nemu nasekané paradajky a nakrájané papriky.
  4. Mäso dusíme prikryté približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
  5. Následne do neho vmiešame nastrúhanú cuketu, ružičkový kel, prelisované strúčiky cesnaku a varíme ho odokryté ešte približne 10 minút.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal327 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina6 g
Bielkoviny32 g
Tuky16 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu