Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá tekvicová pšenová kaša

Zdravá tekvicová pšenová kaša

Z tekvice sa dá vytvoriť mnoho chutných a zdravých receptov od rôznych polievok, hlavných jedál až po koláče. V tomto recepte si ju ale pripravíme v podobe chutnej raňajkovej kaše. Táto zdravá tekvicová pšenová kaša predstavuje plnohodnotné raňajky plné živín a skvelých chutí.

Recepty na zdravé raňajky treba stále striedať, inak môžete ľahko vkĺznuť do stereotypu a pomaly zanevrieť na zdravú stravu. Ak ste "kašový typ" a obľubujete si na raňajky dopriať teplú kašu ktorá zahreje pri srdci, tento recept vám určite padne vhod a jednoducho si s ním ozvláštnite svoje rána. Ak náhodou nemáte doma pšeno, môžete si ju pripraviť aj z quinoy, ovsených vločiek, kuskusu alebo kukuričnej krupice. Pšeno je dobré pred varím prepláchnuť v studenej vode, inak môže mať horkú chuť. Tekvica navyše obsahuje množstvo vlákniny, takže pomôže naštartovať váš metabolizmus hneď zrána.

Máte doma tekvicu či tekvicové pyré a neviete, čo s nimi? Potom je tu táto chutná a jednoduchá tekvicová kaša s pšenom práve pre vás. Kaša sa vďaka použitiu tekvice hodí najmä do jesenných mesiacov. Verím, že si spojenie tekvice, medu, orieškov a perníkového korenia v tejto chutnej kaši instantne zamilujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1/4 hrnčeka pšena
  • 1 hrnček mandľového mlieka (prípadne iného)
  • 4 PL tekvicového pyré*
  • 2 PL medu
  • 15g orechov (odporúčam tieto)
  • 15g sušených brusníc
  • 1 ČL perníkového korenia
  • chia semienka (voliteľné) (odporúčam tieto)

Postup

  1. *Tekvicové pyré si môžeme jednoducho pripraviť doma:
  2. Maslovú alebo hokkaido tekvicu rozpolíme, zbavíme semienok a dáme piecť na 45 minút na 190 stupňoch.
  3. Keď je tekvica mäkká a vychladnutá,ošúpeme ju a rozmixujeme na pyré.
  4. Pyré môžeme skladovať v chladničke alebo mrazničke.
  5. V malom hrnci si zmiešame prepláchnuté pšeno s mliekom, medom, tekvicovým pyré, brusnicami a perníkovým korením. Môžeme pridať aj chia semienka.
  6. Kašu varíme, kým pšeno nenasiakne všetko mlieko a nezhustne.
  7. Nakoniec kašu posypeme orechmi a podávame ju teplú.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy10 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal385 KCal
Sacharidy61 g
Vláknina8 g
Bielkoviny7 g
Tuky14 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu