
Fit kari kuracie stehná s jablkom
Zdravý a rýchly obed či večera s vysokým obsahom bielkovín - fit kari kuracie stehná s jablkom. Ďalší skvelý tip ak neviete čo variť, alebo ak máte chuť na niečo nové a prekvapujúce. Tento recept totiž spája kuracie mäso, jablko, kari korenie a sójovú omáčku v jednom hrnci a vytvára tak na chuť bohaté a nutrične výživné jedlo pre celú rodinu.
Prípravu pritom zvládne úplne každý, aj bez kulinárnych zručností. Všetko, čo potrebujete je jeden hrniec a pol hodinu času. Kuracie stehná sa budú pomaly dusiť spolu s ostatnými surovinami pod jednou pokrievkou a vašou úlohou bude len dozerať, aby malo dosť vody a nezačalo sa pripaľovať na spodok hrnca. Ideálny recept pre pánov, ktorí chcú potešiť svoje nežnejšie polovičky - pripravte im tento chutný fit recept s kuracím mäsom. To bude radosť!
Hotové jedlo môžete podávať s ryžou alebo kuskusom, prípadne inou prílohou podľa vašich predstáv. Na zjemnenie a zahustenie omáčky môžete pred dovarením pridať do mäsa ešte grécky jogurt. Vytvorí tak hustejšiu a krémovejšiu chuť celého jedla. Tento recept je skutočne výborný a zachutí celej rodine - musíte ho vyskúšať :)
Ingrediencie
- 300g kuracích stehien (bez kože a kosti)
- 1 veľké jablko
- 1 cibuľa
- 1 hrnček vody
- 2 PL horčice
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 2 ČL kari korenia (odporúčam toto)
- 2 ČL sójovej omáčky (odporúčam túto)
Postup
- V hrnci si roztopíme lyžičku kokosového oleja a zľahka na ňom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, jablko, sójovú omáčku, kari korenie, 2 lyžice horčice a zalejeme hrnčekom vody.
- Za občasného miešania mäso dusíme prikryté po dobu 25 minút.
- Ak sa náhodou medzičasom začne mäso pripaľovať, prilejeme ešte trocha vody a častejšie zamiešame.
- Kto chce, môže si mäso zahustiť a zjemniť gréckym jogurtom.
- Hotové mäso môžeme podávať s ryžou či kuskusom.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 282 KCal | |
Sacharidy | 17 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 32 g | |
Tuky | 9 g |