Máte doma tofu a chceli by ste si z neho pripraviť niečo nové? Skúste tento recept na kari tofu na jablkách. Je to vegánsky recept, bohatý na bielkoviny aj chuť. Ak obľubujete tofu tak verím, že vám v tejto kombinácii s kari a jablkami zachutí. Recept je veľmi jednoduchý a tiež celkom rýchly. Poďte ho skúsiť, príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.
Vďaka jablkám je jedlo lahodne šťavnaté, no ak chcete, môžete si do neho pridať aj kokosovú smotanu - znásobíte tým ešte viac exotickú chuť kokosu a získate krémovú omáčku.
Recept je najlepšie pripraviť si z klasického bieleho tofu, nakoľko na seba najlepšie nachytá chute korenín a zvyšných surovín. Marinované či iné druhy tofu by sa v recepte chuťovo bili.
Kari tofu s jablkami odporúčam podávať buď samostatne, prípadne s uvareným kuskusom, quinoou či pšenom. Dobrú chuť :)
soľ, čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti) (odporúčam túto)
Postup
Vo woku alebo hrnci si rozpálime olivový olej.
Tofu rozbalíme a osušíme v papierovej kuchynskej utierke čo najviac do sucha.
Do rozpáleného oleja pridáme nakrájané tofu a nadrobno nakrájané jablká.
Zmes okoreníme, osolíme, pridáme citrónovú šťavu, kokos a za občasného miešania ju restujeme približne 8 minút. Nemiešame ju príliš, aby sa tofu nerozpadlo.