Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou

Kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou

Vyskúšajte tieto delikátne, šťavnaté, pečené kuracie prsia v chrumkavej kruste a pomarančovej omáčke, ktoré som podávala s quinoou - použiť však môžete ľubovoľnú prílohu. Kombináciu mäsa a tejto omáčky sme si doma veľmi obľúbili, preto vám prinášam ďalší, jednoduchý a nutrične hodnotný recept s nádychom exotiky. Tento chutný fitness obed rozvonia celý váš byt príjemnou vôňou.

Receptov s pomarančovou omáčkou sme si urobili už niekoľko. Mali sme tu už Kuracie stehná s pomarančovou omáčkou , a dokonca i Karfiol v pomarančovej omáčke . Tentokrát si pripravíme kuracie prsia, a to rovno obaľované na štýl nugetiek. Samozrejme, nebudeme ich vyprážať v hlbokom oleji ale piecť v rúre, čím znížime množstvo tuku v recepte a jedlo ostane ľahko stráviteľné. Aj napriek tomu však budú tieto kuracie nugetky chrumkavé a šťavnaté.

Na obaľovanie kuracích kúskov môžete použiť celozrnnú strúhanku alebo aj pomleté mandle. Určite v recepte nevynechajte pomarančovú kôru. Dodá jedlu požadovanú výraznú pomarančovú chuť a celé kúzlo exotiky. Vyskúšajte tieto fantastické fitness kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou, obľúbite si ich na prvé ochutnanie.

Ingrediencie

  • na marinádu:
  • 600g kuracích pŕs
  • 3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • kôra z 1 pomaranča
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL morskej soli
  • na obaľovanie:
  • 2-3 vajcia
  • 150g celozrnnej strúhanky (prípadne pomletých mandlí) (odporúčam tieto)
  • na omáčku:
  • 120ml zeleninového vývaru
  • šťava a kôra z 2 pomarančov
  • 2 PL medu (odporúčam tento)
  • 2 PL vody
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • na prílohu:
  • 1,5 hrnčeka quinoy (odporúčam túto)
  • 2,5 hrnčeka vody
  • morská soľ
  • cesnakové korenie

Postup

  1. Pomaranče dôkladne umyjeme a vysušíme.
  2. Kuracie prsia nakrájame na menšie nugetky a zmiešame ich s ostatnými surovinami na marinádu.
  3. Mäso necháme odležať v marináde ideálne aspoň 2 hodiny.
  4. Následne namarinádované kuracie nugetky namočíme do rozrobených vajec a obalíme ich v strúhanke či pomletých mandliach.
  5. Kuracie kúsky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-35 minút pri 190 stupňoch do chrumkava, pričom ich môžeme v polovici pečenia otočiť.
  6. Medzičasom si vo vode uvaríme quinou s korením, prípadne inú zvolenú prílohu.
  7. Do rozpálenej hlbokej panvice pridáme zeleninový vývar spolu s pomarančovou šťavou a kôrou, necháme prevrieť a následne do omáčky zamiešame med.
  8. Nakoniec do omáčky vmiešame škrob, ktorý sme si rozrobili v 2 lyžiciach vody.
  9. Omáčku chvíľu povaríme do zhustnutia a odstavíme ju z tepla.
  10. Na záver vmiešame do pomarančovej omáčky upečené kuracie nugetky a jedlo podávame.
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal655 KCal
Sacharidy78 g
Vláknina10 g
Bielkoviny53 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu