
Kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou
Vyskúšajte tieto delikátne, šťavnaté, pečené kuracie prsia v chrumkavej kruste a pomarančovej omáčke, ktoré som podávala s quinoou - použiť však môžete ľubovoľnú prílohu. Kombináciu mäsa a tejto omáčky sme si doma veľmi obľúbili, preto vám prinášam ďalší, jednoduchý a nutrične hodnotný recept s nádychom exotiky. Tento chutný fitness obed rozvonia celý váš byt príjemnou vôňou.
Receptov s pomarančovou omáčkou sme si urobili už niekoľko. Mali sme tu už Kuracie stehná s pomarančovou omáčkou , a dokonca i Karfiol v pomarančovej omáčke . Tentokrát si pripravíme kuracie prsia, a to rovno obaľované na štýl nugetiek. Samozrejme, nebudeme ich vyprážať v hlbokom oleji ale piecť v rúre, čím znížime množstvo tuku v recepte a jedlo ostane ľahko stráviteľné. Aj napriek tomu však budú tieto kuracie nugetky chrumkavé a šťavnaté.
Na obaľovanie kuracích kúskov môžete použiť celozrnnú strúhanku alebo aj pomleté mandle. Určite v recepte nevynechajte pomarančovú kôru. Dodá jedlu požadovanú výraznú pomarančovú chuť a celé kúzlo exotiky. Vyskúšajte tieto fantastické fitness kuracie prsia v pomarančovej omáčke s quinoou, obľúbite si ich na prvé ochutnanie.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- na marinádu:
- 600g kuracích pŕs
- 3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- kôra z 1 pomaranča
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL morskej soli
- na obaľovanie:
- 2-3 vajcia
- 150g celozrnnej strúhanky (prípadne pomletých mandlí) (odporúčam tieto)
- na omáčku:
- 120ml zeleninového vývaru
- šťava a kôra z 2 pomarančov
- 2 PL medu (odporúčam tento)
- 2 PL vody
- 1 PL kukuričného škrobu
- na prílohu:
- 1,5 hrnčeka quinoy (odporúčam túto)
- 2,5 hrnčeka vody
- morská soľ (odporúčam túto)
- cesnakové korenie
Postup
- Pomaranče dôkladne umyjeme a vysušíme.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie nugetky a zmiešame ich s ostatnými surovinami na marinádu.
- Mäso necháme odležať v marináde ideálne aspoň 2 hodiny.
- Následne namarinádované kuracie nugetky namočíme do rozrobených vajec a obalíme ich v strúhanke či pomletých mandliach.
- Kuracie kúsky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30-35 minút pri 190 stupňoch do chrumkava, pričom ich môžeme v polovici pečenia otočiť.
- Medzičasom si vo vode uvaríme quinou s korením, prípadne inú zvolenú prílohu.
- Do rozpálenej hlbokej panvice pridáme zeleninový vývar spolu s pomarančovou šťavou a kôrou, necháme prevrieť a následne do omáčky zamiešame med.
- Nakoniec do omáčky vmiešame škrob, ktorý sme si rozrobili v 2 lyžiciach vody.
- Omáčku chvíľu povaríme do zhustnutia a odstavíme ju z tepla.
- Na záver vmiešame do pomarančovej omáčky upečené kuracie nugetky a jedlo podávame.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 655 KCal | |
Sacharidy | 78 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 53 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízkotučnéBez laktózyQuinoaVajciaObed a večera bez múkyFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyBezlepkové recepty s quinoouBezlepkové recepty s vajíčkami
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.