Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie soté na ananáse s kari

Kuracie soté na ananáse s kari

Voňavé kuracie soté na ananáse s kari je skrátka recept, ktorý má rád snáď úplne každý. Vyskúšajte ho v tejto zdravej a fit verzii.

Fit kuracie soté na ananáse s kari je opäť jeden z tých receptov, ktorý budete mať hotový, ani sa nenazdáte. Súčasne ide o celkom nízkokalorický, teda diétny recept, ktorý je bohatý na bielkoviny. Najradšej mám toto jedlo v opísanej verzii, bez zbytočnej smotany a zahusťovania. V prípade, že si ho chcete pripraviť v čo najdiétnejšej verzii, môžete med z receptu vynechať. Mäso môžeme dochutiť pomocou kari korenia alebo kari pasty, ktorá sa vyznačuje výraznejšou chuťou - preto jej radšej použite menej. Ananás môžeme použiť čerstvý alebo z konzervy.

Poďte si navariť toto fit kuracie mäso na ananáse s kari napríklad už počas tohto víkendu. Je to dobrota!

Tip: V prípade, že pripravujete toto jedlo aj pre rodinu a tí majú radšej smotanové omáčky, môžete si túto diétnejšiu verziu odobrať a do zvyšku jedla vmiešať buď kokosové mlieko z plechovky alebo smotanu, prípadne syr, vďaka ktorému vytvoríte krémovú omáčku. Kuracie soté na ananáse s kari môžeme podávať spolu s uvarenou ryžou, pšenom, kuskusom, šalátom či quinoou.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 400 g ananásu (môže byť z konzervy)
  • 2 ČL medu (môžete vynechať)
  • 1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL kari korenia (alebo pasty) (odporúčam toto)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • štipka mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso a miešame 2 minúty.
  3. Následne pridáme mleté čierne a kari korenie, sójovú omáčku a mäso dusíme prikryté po dobu 15 minút.
  4. Po 15 minútach k mäsu pridáme aj nastrúhaný zázvor, na malé kúsky nakrájaný ananás, med, soľ a môžeme ho podliať trochou šťavy z ananásu či vodou.
  5. Všetko spolu varíme odokryté ešte 5-8 minút, dokým nebude mäso uvarené.
  6. Hotové jedlo podávame ideálne spolu s ryžou, kuskusom, quinoou, pšenom či šalátom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal305 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina2 g
Bielkoviny45 g
Tuky6 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu