Kuracie stehná na pohánkovo-mrkvovo-pórovom šaláte
Zdieľaj recept s priateľmi:
Jemné kuracie stehná varené vo vode, servírované na chutnom pohánkovo-mrkvovo-pórovom šaláte. Zdravé, nízkokalorické jedlo plné bielkovín vhodné ako výživný obed či večera. Kuracie stehná na pohánkovom šaláte vás dobre zasýtia a zároveň vám dodajú poriadnú dávku vitamínov a minerálov. Pripravte tento chutný a nutrične hodnotný obed pokojne aj pre celú rodinu.
Pohánka je všestranná a prirodzene bezlepková, vhodná teda aj pre celiatikov, obsahuje komplexné bielkoviny a sacharidy, vlákninu a bohato sú v nej zastúpené aj minerálne látky a celý rad vitamínov. Preslávená je aj vďaka vysokému obsahu rutínu, ktorý pomáha zvyšovať pružnosť ciev pri žilových ochoreniach. Pór je bohatý na karotény a vitamíny C a E. Obsahuje selén, má množstvo vlákniny, podporuje imunitu a čistí krv a črevá od baktérií a kvasiniek. Mrkva sa tiež nenechá zahanbiť a ak si ju budete do jedla pridávať pravidelne, zlepšia sa i vaše kognitívne schopnosti a začnete si pamätať aj to, čo ste predtým vždy zabudli.
Tento šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a pritom tak chutný! Vodu z uvarených kuracích stehien nevylievajte. Môžete do nej vhodiť zeleninu a uvariť si šikovne aj kuraciu polievku, alebo si vývar odložiť do mrazničky pre iné recepty, napríklad také rizoto.