Fit Recepty
Sleduj ma
Low carb paradajková frittata

Low carb paradajková frittata

Táto nadýchaná low carb paradajková frittata chytí za srdce každého milovníka vajíčok a paradajok. Hodí sa na raňajky, večeru či desiatu a je úplne jednoduchá na prípravu. Poďte recept vyskúšať, frittata s paradajkami je obrovská dobrota!

Nie nadarmo je talianska kuchyňa tak populárna. Aj toto jedno vzniklo práve v končinách Talianska a chuťovo pripomína quiche bez krusty. Výhodou frittaty je, že si do nej môžete pridať vždy iné suroviny podľa toho na čo máte chuť, alebo čo je práve vo vašej chladničke či záhradke. Frittata z vajec je skutočne jednoduchý recept, ktorý si zvládne pripraviť akýkoľvek začiatočník v kuchyni.

Namiesto raňajkovej praženice skúste využiť vajíčka na prípravu tejto frittaty s paradajkami. A ak sa vám k tomuto receptu podarí zohnať si čerstvé vajíčka z farmy a paradajky dozreté na slnku v záhrade, môžete sa tešiť na skutočnú explóziu chutí.

Z uvedených surovín vám výjdu 2 sýte porcie, pričom 1 z nich obsahuje 230 Kcal a je nabitá bielkovinami. Ako z názvu receptu vyplýva, táto frittata má nízky obsah sacharidov. Ak si k nej teda nedáte pečivo, ale zameníte ho napríklad za šalát, pochutiť si môžete na takejto fantastickej low carb večeri.

Tip: Skúste si nabudúce pripraviť frittatu so šampiňónmi a pórom! Je to taktiež skvelá kombinácia, ktorá patrí medzi mojich obľúbencov.

Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 4 veľké vajcia
  • 2 PL mlieka
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 3 PL strúhaného parmezánu
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • mleté čierne korenie
  • 1⁄2 ČL morskej soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si spolu rozmiešame vajcia, mlieko, paradajkový pretlak, morskú soľ, mleté čierne korenie a lyžicu strúhaného parmezánu.
  2. V hlbšej panvici si rozohrejeme olivový olej.
  3. Následne do panvice vylejeme vajíčkovú zmes.
  4. Panvicu prikryjeme a zmes dusíme na strednom plameni po dobu 5 minút, dokým väčšina frittaty nezhustne.
  5. Frittatu následne posypeme nakrájanými cherry paradajkami a zvyšným parmezánom a necháme ju prikrytú dovariť sa zhruba ďalších 5-7 minút, pričom kontrolujeme aby sa nepripálila.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal230 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina2 g
Bielkoviny17 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu