Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové kari s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť. Nielenže si ho pripravíte behom chvíle, no dokonalý výsledok s ním dosiahne aj ten najmenej skúsený kuchár. Odporúčam vyskúšať, mrkva a brokolica sú v tomto indickom podaní neskutočne chutné. Mňam! A recept je skvelý aj do krabičky.
V jedle nenájdete ani žiadne mliečne výrobky, vďaka čomu je recept aj vegánsky, a tak vhodný aj pri intoleranciách. Toto kari s mrkvou je dosť sýte a pri cca 550 kcal na porciu ponúka najmä zdravé tuky a sacharidy. Ak by ste si chceli do receptu pridať viac zdravojov bielkovín, odporúčam pridať napríklad sterilizovaný cícer.
Mrkva a brokolica sú stálicou snáď v každej kuchyni, preto je tento recept perfektný na zúžitkovanie práve tejto zeleniny. Stačí pridať kokosové mlieko, zopár korenín, doplniť ho o basmati ryžu a o indické jedlo ako z reštaurácie máte postarané, ani sa nenazdáte. Toto mrkvové kari s brokolicovu a kešu orechmi som servírovala s ryžou SOS Basmati, ktorá k takýmto indickým jedlám pasuje priam dokonale a chuťovo ich príjemne doplní. Recept osviežia aj chrumkavé kešu orechy, ktoré po dovarí v omáčke jemne zmäknú a dodajú jedlu ďalšiu vrstvu chutí. A ak obľubujete koriander, určite ho na záver nevynechajte, slúži v tomto recepte totiž ako "čerešnička na torte".
Poďte tento jednoduchý zeleninový recept vyskúšať, určite si pochutíte. Perfektné jedlo na leto! :)