
Nepečené jablkovo-slivkové mini tortičky
Chutné, nepečené jablkovo-slivkové mini tortičky so sladkokyslou jogurtovo limetkovou polevou. Sú plné vitamínov a vlákniny. Hodia sa skvelo na raňajky alebo ako zdravý nepečený dezert.
Výborný spôsob, ako využiť sezónu jabĺk. Je už dávno známe, že kombinácia jablka a mrkvy je výborná, no ak sa k tomu pridá výrazná chuť sliviek a celé sa to okorení perníkovým korením, ktoré v mnohých z nás vyvoláva pocit Vianoc, vznikne nám úžasný dezert, ktorý si s radosťou necháte len tak pomaly rozplynúť na jazyku. Prípravu zvládne skutočne každý, potrebujete len dobrý mixér s ostrými nožmi ( (odporúčam tento) ) a chladničku - ktorú, predpokladám, máte :)
Mne osobne tieto ovocné mini tortičky najviac chutia v kombinácii so sladkokyslou polevou z gréckeho jogurtu, medu a limetkovej šťavy. Môžete však zvoliť polevu akú len chcete, prípadne ich podávať samostatne. Dezert je navyše nízkokalorický a bohatý na vlákninu, ktorej máme v našich jedálničkoch podstatne menej ako kedysi. Tieto tortičky sú skvelým snackom aj do práce či do školy, kedy vám chýba energia a potrebujete doplniť vitamíny, minerály a tiež vlákninu.
Ingrediencie
- 2 jablká
- 150g sušených sliviek
- 3 mrkvy
- 1 PL perníkového korenia
- orechy (voliteľné) (odporúčam tieto)
- na polevu:
- 100g gréckeho jogurtu
- 1 PL limetkovej šťavy
- 1 PL medu (odporúčam tento)
Postup
- Mrkvy a jablká si nastrúhame a zbavíme šťavy.
- V mixéri rozmixujeme sušené slivky spolu s 2 lyžicami nastrúhaných jabĺk na hladkú lepivú hmotu.
- Slivkovú hmotu primiešame k nastrúhaným mrkvám a jablkám spolu s perníkovým korením a v prípade potreby aj s nadrobno nakrájanými orechmi.
- Vzniknuté cesto poriadne natlačíme do 4 formičiek alebo menších misiek a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín.
- Pred servírovaním si v miske zmiešame grécky jogurt, limetkovú šťavu a med.
- Tortičky vyklopíme z misiek a potrieme touto polevou.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 4 kusy |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 177 KCal | |
Sacharidy | 38 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
Tuky | 1 g |