
Praženica s hubami a špenátom
Praženicu milujeme asi všetci, na všetky možné spôsoby. Vajíčka sú skvelým štartom do dňa, pretože vďaka vysokému obsahu bielkovín a nutrientov poriadne naštartujú organizmus a tiež dobre zasýtia. Táto zdravá low carb praženica s hubami a špenátom je ešte naviac obohatená o mikronutrienty zo špenátu, nespomínajúc fakt, že spolu s hubami chutí jednoducho výborne. No a ďalšou skvelou výhodou na praženici je aj jej rýchla a úplne jednoduchá príprava.
Veď praženica je asi jedno z mála jedál, ktoré vie pripraviť skutočne každý. Aj človek s najmenej pokročilými kulinárskymi schopnosťami vie pripraviť aspoň praženicu a čaj :) Preto sa nemusíte ráno trápiť s prípravou zložitých jedál, stačí podstrčiť tento recept niekomu v domácnosti a čakať v posteli na výdatné a chutné raňajky.
Praženicu si môžete pripraviť podľa svojej chuti, a dokoreniť ju tak, ako ju máte najradšej a podávať samostatne, so zeleninou (napríklad paprika, zelená cibuľka, paradajky) alebo s celozrnným pečivom. Akúkoľvek kombináciu zvolíte, túto fitness praženicu s hubami a špenátom si zamilujete. Chutné low carb jedlo, navyše nutrične hodnotné a hotové za pár minút s minimom riadu na umývanie - kto dostal chuť na praženicu?
Ingrediencie
- 6 vajec
- 400g húb (napr. šampiňóny)
- 50ml vody
- 2 hrste baby špenátu
- 1 cibuľa
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- V hlbokej panvici si na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme umyté a nakrájané huby a zmes podlejeme s 50ml vody.
- Hubovú zmes dusíme po dobu 5-8 minút, dokým sa z nej neodparí takmer všetka voda.
- Následne do húb pridáme umytý baby špenát a necháme ho zmäknúť.
- Pridáme rozmiešané vajíčka a omeletu osolíme a okoreníme podľa potreby.
- Omeletu varíme za stáleho miešania do zhustnutia a podávame.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 330 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 26 g | |
Tuky | 22 g |