Vyskúšajte guláš v tejto zaujímavej kombinácii s rozmarínom a hubami. Nenechajte sa odradiť tým, že to nie je klasika. Je výnimočný a extrémne chutný. Ak obľubujete guláše a zaujímavé recepty, tento rozmarínový hovädzí guláš s hubami bude rozhodne patriť medzi vaše obľúbené. Navyše je bohatý na bielkoviny a plný zdravých surovín.
Guláš je väčšinou mix surovín v zmysle - čo chladnička dala. Plný chutí, farieb, zeleniny a korenia. Inak tomu nie je ani pri tomto guláši - je plný zeleniny, zemiakov, hovädzieho mäsa, ale v tomto prípade je dochutený aj rozmarínom a hubami, čo mu dodáva jeho unikátnu vôňu a chuť. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že stojí za vyskúšanie.
Rozmarínový hovädzí guláš s hubami je pomerne sýte jedlo, preto je vhodné najmä na obed. Doprajte si túto hustú a nutrične bohatú polievku a potešte ňou aj celú rodinu. Podávať ho môžete s celozrnným pečivom, špaldovým pečivom Domáce špaldové pečivo , či ovseno-semienkovým chlebom Ovseno-semienkový chlieb bez múky . Dobrú chuť!
V hlbokom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
K cibuli pridáme umyté, na menšie kúsky narezané hovädzie mäso a opražíme ho z každej strany, aby sa zatiahlo.
Následne do hrnca pridáme paradajkový pretlak, rozmarín, šampiňóny, očistené a nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a guláš zalejeme dostatočným množstvom vody tak, aby bol ňou obsah hrnca kompletne pokrytý.
Guláš osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme minimálne 1 hodinu, ideálne však aspoň 2 hodiny, aby bolo mäso čo najjemnejšie.
V prípade, že sa vám zdá guláš počas varenia príliš hustý, môžete do neho pridať trochu vody.
Ku koncu do guláša primiešame prelisované strúčiky cesnaku.
Guláš môžeme podávať samostatne alebo spolu s celozrnným pečivom.