Fit Recepty
Sleduj ma
Rozmarínový hovädzí guláš s hubami

Rozmarínový hovädzí guláš s hubami

Vyskúšajte guláš v tejto zaujímavej kombinácii s rozmarínom a hubami. Nenechajte sa odradiť tým, že to nie je klasika. Je výnimočný a extrémne chutný. Ak obľubujete guláše a zaujímavé recepty, tento rozmarínový hovädzí guláš s hubami bude rozhodne patriť medzi vaše obľúbené. Navyše je bohatý na bielkoviny a plný zdravých surovín.

Guláš je väčšinou mix surovín v zmysle - čo chladnička dala. Plný chutí, farieb, zeleniny a korenia. Inak tomu nie je ani pri tomto guláši - je plný zeleniny, zemiakov, hovädzieho mäsa, ale v tomto prípade je dochutený aj rozmarínom a hubami, čo mu dodáva jeho unikátnu vôňu a chuť. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že stojí za vyskúšanie.

Rozmarínový hovädzí guláš s hubami je pomerne sýte jedlo, preto je vhodné najmä na obed. Doprajte si túto hustú a nutrične bohatú polievku a potešte ňou aj celú rodinu. Podávať ho môžete s celozrnným pečivom, špaldovým pečivom Domáce špaldové pečivo , či ovseno-semienkovým chlebom Ovseno-semienkový chlieb bez múky . Dobrú chuť!

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1kg hovädzieho karé
  • 1kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500g húb (napr. šampiňóny)
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 4 mrkvy
  • 3 stonky rozmarínu
  • 2 PL mletej papriky
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 1,5 ČL morskej soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. K cibuli pridáme umyté, na menšie kúsky narezané hovädzie mäso a opražíme ho z každej strany, aby sa zatiahlo.
  3. Následne do hrnca pridáme paradajkový pretlak, rozmarín, šampiňóny, očistené a nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a guláš zalejeme dostatočným množstvom vody tak, aby bol ňou obsah hrnca kompletne pokrytý.
  4. Guláš osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme minimálne 1 hodinu, ideálne však aspoň 2 hodiny, aby bolo mäso čo najjemnejšie.
  5. V prípade, že sa vám zdá guláš počas varenia príliš hustý, môžete do neho pridať trochu vody.
  6. Ku koncu do guláša primiešame prelisované strúčiky cesnaku.
  7. Guláš môžeme podávať samostatne alebo spolu s celozrnným pečivom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť8 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal450 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina5 g
Bielkoviny40 g
Tuky20 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu