
Rozmarínový hovädzí guláš s hubami
Vyskúšajte guláš v tejto zaujímavej kombinácii s rozmarínom a hubami. Nenechajte sa odradiť tým, že to nie je klasika. Je výnimočný a extrémne chutný. Ak obľubujete guláše a zaujímavé recepty, tento rozmarínový hovädzí guláš s hubami bude rozhodne patriť medzi vaše obľúbené. Navyše je bohatý na bielkoviny a plný zdravých surovín.
Guláš je väčšinou mix surovín v zmysle - čo chladnička dala. Plný chutí, farieb, zeleniny a korenia. Inak tomu nie je ani pri tomto guláši - je plný zeleniny, zemiakov, hovädzieho mäsa, ale v tomto prípade je dochutený aj rozmarínom a hubami, čo mu dodáva jeho unikátnu vôňu a chuť. Nebojte sa tejto kombinácie, uvidíte, že stojí za vyskúšanie.
Rozmarínový hovädzí guláš s hubami je pomerne sýte jedlo, preto je vhodné najmä na obed. Doprajte si túto hustú a nutrične bohatú polievku a potešte ňou aj celú rodinu. Podávať ho môžete s celozrnným pečivom, špaldovým pečivom Domáce špaldové pečivo , či ovseno-semienkovým chlebom Ovseno-semienkový chlieb bez múky . Dobrú chuť!
Ingrediencie
- 1kg hovädzieho karé
- 1kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 500g húb (napr. šampiňóny)
- 4 PL paradajkového pretlaku
- 4 mrkvy
- 3 stonky rozmarínu
- 2 PL mletej papriky
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1,5 ČL morskej soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- V hlbokom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- K cibuli pridáme umyté, na menšie kúsky narezané hovädzie mäso a opražíme ho z každej strany, aby sa zatiahlo.
- Následne do hrnca pridáme paradajkový pretlak, rozmarín, šampiňóny, očistené a nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a guláš zalejeme dostatočným množstvom vody tak, aby bol ňou obsah hrnca kompletne pokrytý.
- Guláš osolíme, okoreníme, zakryjeme a dusíme minimálne 1 hodinu, ideálne však aspoň 2 hodiny, aby bolo mäso čo najjemnejšie.
- V prípade, že sa vám zdá guláš počas varenia príliš hustý, môžete do neho pridať trochu vody.
- Ku koncu do guláša primiešame prelisované strúčiky cesnaku.
- Guláš môžeme podávať samostatne alebo spolu s celozrnným pečivom.
Čas prípravy | 70 minút | |
Výdatnosť | 8 porcií |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 450 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 40 g | |
Tuky | 20 g |