
Rýchla quinoa s citrónom, kurkumou a zelenými fazuľkami
Dnes mám pre vás prichystaný skvelý recept s quinoou. Táto rýchla quinoa s citrónom, kurkumou a zelenými fazuľkami poteší ako ľahká večera či príloha. Spojenie citróna a kurkumy sa v tomto recepte skutočne podarilo. Recept je zároveň vegánsky, takže si na ňom pochutia nielen vegáni, ale aj rôzni alergici.
Recept je úplne jednoduchý a ideálny do tých lenivších dní - stačí len uvariť quinou a zamiešať do nej zvyšné suroviny. A chutné a výživné jedlo je na svete, ani sa nenazdáte. Do receptu odporúčam pridať extra panenský olivový olej Borges, ktorý je ideálny do dressingov, šalátov a chute tohto šalátu s quinoou lahodne zjednotí. Je to už 125 rokov, čo značka Borges prináša svoje olivové oleje zo Stredomoria do našich kuchýň.
Chcete si pripraviť tento chutný recept a nemáte práve doma quinou? Pripraviť si ho môžete napríklad aj s kuskusom či pšenom.
Ako podávať túto quinou? Tento recept s quinoou môžete podávať samostatne ako teplý šalát, alebo ako prílohu k mäsitým jedlám či rybe. Ak si chcete pridať dodatočný zdroj bielkovín, perfektné bude ugrilované kuracie mäso, tuniak, cícer, prípadne pridajte cottage cheese.
Ingrediencie
- 1 hrnček (190 g) suchej quinoy
- 2 hrnčeky vody
- 250 g zelených fazuliek
- 1 PL extra panenského olivového oleja Borges (odporúčam tento)
- 1 ČL kurkumy
- 1/2 ČL soli
- šťava a kôra z 1/2 citróna
- štipka mletého čierneho korenia
Postup
- Quinou prepláchneme a v hrnci zalejeme dvojnásobným objemom vody. Uvaríme ju prikrytú do mäkka na miernom plameni, kým neabsorbuje všetku vodu.
- Do uvarenej quinoy vmiešame olivový olej, kurkumu, soľ, citrónovú šťavu a kôru, mleté čierne korenie a zelené fazuľky.
- Všetko spolu povaríme na slabom plameni ešte dve minúty.
- Quinou odporúčam podávať ešte teplú.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 441 KCal | |
Sacharidy | 58 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 16 g | |
Tuky | 10 g |