
Slané muffiny z vajíčok s olivami
Tieto slané muffiny z vajíčok s olivami budete mať hotové, ani sa nenazdáte. Stačí spolu všetko zmiešať, rozdeliť do formičiek a upiecť. Slané vajíčkové muffiny odporúčam servírovať na desiatu, olovrant, alebo ako ľahkú vajíčkovú večeru. Kombinácia s olivami a ovčím syrom je skutočne výborná, isto si pochutíte. Muffiny potešia aj vysokým obsahom bielkovín, pričom 1 muffin obsahuje iba cca 1 g sacharidov.
Nakoľko neobsahujú žiadnu múku ani lepok, tieto slané muffiny si môžu bez obáv dopriať aj celiatici. Olivy môžete použiť čierne alebo zelené a pokojne si do muffiniek pridajte aj sušené paradajky. Okrem ovčieho syra môžete použiť aj kozí syr, balkánsky syr alebo i strúhanú mozzarellu.
Lahôdkové droždie som do nich pridala ako kvôli chuti, taktiež preto, aby ich obohatili o vitamíny B skupiny. Ak ho nepoužijete, nič sa však nestane, ale ak ho máte po ruke, odporúčam ho pridať minimálne kvôli skvelej chuti.
Z uvedených surovín vám vyjde 6 muffiniek, takže ak si z nich chcete pripraviť väčšiu dávku, môžete si množstvo surovín zdvojnásobiť.
Nech vám muffiny chutia :)
Ingrediencie
- 4 stredne veľké vajcia
- 50 g olív (odporúčam tieto)
- 50 g čerstvého ovčieho syra (prípadne iného)
- 2 PL lahôdkového droždia (kúpite tu)
- 1/4 ČL soli (odporúčam túto)
- štipka čili kúskov (odporúčam tieto)
- pažítka
Postup
- V miske si spolu zmiešame vajíčka s nasekanými olivami, nadrobeným ovčím syrom, lahôdkovým droždím a nasekanou pažítkou.
- Zmes poriadne rozmiešame pomocou vidličky a napokon ju dosolíme a dokoreníme.
- Zmes rozdelíme do 6 silikónových formičiek na muffiny.
- Slané muffiny pečieme 16 - 18 minút pri 180 stupňoch (na režime horný a dolný ohrev) do zlatista.
- Po dopečení ich necháme chvíľu vychladnúť, než ich vyberieme z formičiek.
- Vajíčkové muffiny odporúčam podávať teplé.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 6 muffinov |
Nutričné hodnoty/ 1 muffin | ||
KCal | 105 KCal | |
Sacharidy | 1 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 7 g |