
Studená avokádová polievka s pikantnými krevetami
Ak radi skúšate nové, nevšedné recepty a zároveň máte radi avokádo a krevety, tento recept sa vám určite zapáči. Táto zdravá studená avokádová polievka s pikantnými krevetami sa hodí najmä do teplého letného počasia. Vďaka avokádu je bohatá na zdravé tuky a cuketa jej dodáva množstvo vitamínov.
Polievka vás vďaka avokádu a krevetám dobre zasýti, takže ju môžete podávať aj ako ľahšie hlavné jedlo. Mlieko odporúčam použiť rastlinné podľa vašej chuti (kokosové, mandľové, ovsené, ryžové..) Podávaná s pikantnými krevetami je skutočne výborná a jej chute sú v príjemnom kontraste. Vyskúšajte ju sami a dajte mi vedieť, ako vám chutila. Varujem vás však, ak máte radšej tradičné chute, siahnite po klasickejšom recepte na polievku :)
Ingrediencie
- na polievku:
- 1 hrnček zeleninového vývaru
- 1/2 hrnčeka mlieka (kokosové, mandľové, rastlinné..)
- 1 avokádo
- 1 cuketa
- šťava z 1 limetky
- štipka mletého čierneho korenia
- kúsok petržlenovej vňate
- na krevety:
- 200g kreviet
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 PL mletej papriky
- štipka chilli korenia
- štipka morskej soli
- štipka cesnakového korenia
Postup
- Všetky ingrediencie na polievku si spolu dohladka rozmixujeme.
- Hotovú polievku môžeme zatiaľ uložiť do chladničky.
- V menšom hrnci si roztopíme lyžičku kokosového oleja, na ktorom opražíme rozmrazené krevety.
- Pridáme korenie a soľ a miešame, kým sa z kreviet neodparí všetka tekutina.
- Nakoniec do pripravenej polievky pridáme hotové krevety a podávame.
- Do polievky môžeme pridať aj kúsok bieleho jogurtu na dekoráciu.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 280 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 23 g | |
Tuky | 18 g |