
Toasty zo sladkých zemiakov
Zaujímavý twist na raňajkové toasty. Skúste toasty zo sladkých zemiakov! Chutia fantasticky a pripraviť si ich môžete s ľubovoľnou obľúbenou oblohou. Sladké zemiaky obsahujú množstvo vlákniny a minerálov, no zároveň žiaden tuk. Vyskúšajte si ich tentokrát pripraviť ako hlavnú zložku receptu, nie ako prílohu. A môžete ich naservírovať aj návšteve namiesto chlebíčkov - nebudú sa stačiť diviť, čo ste im to pripravili :)
Sladké zemiaky mi veľmi chutia opečené v rúre. Po malej úprave v štýle krájania som zistila, že je z nich tiež skvelý toast. Nakrájajte batát na menšie plátky a pripravte si jednohubky pre návštevu. Nakrájajte ho na väčšie plátky a máte toast do dlane, vhodný na raňajkový stôl.
Zdravé toasty zo sladkých zemiakov môžete servírovať potreté s cottage cheese, humusom, domácimi nátierkami, avokádom, zeleninou ale i arašidovým, či iným orechovým maslom, banánom či arašidovým krémom ( Lahodný arašidový krém ).
Ak radi experimentujete s novými receptami, vyskúšajte tieto netradičné, diétne sladkasté toasty zo sladkých zemiakov a napíšte mi do komentára, ako vám chutili.
Ingrediencie
- 2 väčšie sladké zemiaky
- na oblohu:
- arašidové maslo (odporúčam toto)
- banán
- avokádo
- nátierky
- kyslá smotana, cottage cheese
- pesto
- zelenina
- humus
- tuniakový šalát
Postup
- Sladké zemiaky umyjeme a môžeme ich aj ošúpať.
- Následne ich nakrájame na tenšie plátky.
- Každý plátok opečieme v hriankovači, prípadne na panvici do zlatista.
- Toasty potrieme zvolenými oblohami a môžeme podávať.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 115 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 2 g | |
Tuky | 0 g |