Fit Recepty
Sleduj ma
Viaczrnná kaša s hurmikaki a datľovým sirupom

Viaczrnná kaša s hurmikaki a datľovým sirupom

Chutná a nutrične hodnotná raňajková kaša s hurmikaki, ktorá zahreje a padne vhod najmä v chladnejších jesenných ránach. Kombinácia tejto kaše, datlového sirupu, kokosu a hurmikaki je fantastická.

V prípade záujmu môžete do kaše na záver pridať aj tvaroh, navýšite tak obsah bielkovín v kaši. Ak však chcete vegánsku verziu, vynechajte tvaroh a použite rastlinné mlieko. Možností máte aj pri tejto viaczrnnej kaši s hurmikaki hneď niekoľko.

Hurmikaki je zrelé vtedy, keď je na dotyk mäkké a ostávajú v ňom otlačené prsty. Toto exotické ovocie je bohaté na vitamíny a minerály a ak ste ho ešte neskúsili, určite mu dajte šancu. V tejto kaši, v ktorej sa spája chuť amarantu, quinoy a ovsených vločiek, dodá hurmikaki tú správnu chuť, farbu a pôžitok z celého jedla. Kaša je perfektným štartom do náročného dňa.

Vďaka svojmu priaznivému zloženiu je bezlepková, bez vajec, orechov a tiež bez laktózy - stačí, ak použijete rastlinné mlieko, napríklad kokosové, orechové či ovsené. Je potom vhodná aj pre vegánov, ak do nej teda neprimiešate tvaroh a na osladenie použijete datľový sirup.

Táto zdravá raňajková kaša s hurmikaki vás určite osloví. Pred podávaním ju posypte kokosom a vychutnajte si kúsok raja.

1 hrnček = 250 ml

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Všetky zrná si v hrnci zalejeme mliekom a vodou.
  2. Pridáme štipku škorice, datľový sirup, zamiešame a kašu varíme na slabom plameni do zhustnutia, pričom ju občas premiešame.
  3. Hotovú kašu rozdelíme do misiek, posypeme kokosom, nakrájaným hurmikaki a podávame ju najlepšie teplú.
  4. Môžeme ju tiež poliať dodatočným datľovým sirupom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal348 KCal
Sacharidy60 g
Vláknina4 g
Bielkoviny12 g
Tuky7 g