Viaczrnná kaša s hurmikaki a datlovým sirupom

Viaczrnná kaša s hurmikaki a datlovým sirupom

Chutná a nutrične hodnotná kaša, ktorá zahreje a padne vhod najmä v chladnejších jesenných ránach. Kombinácia tejto kaše, datlového sirupu, kokosu a hurmikaki je fantastická. V prípade záujmu môžete ku koncu do kaše pridať aj tvaroh, navýšite tak obsah bielkovín v kaši.

Hurmikaki je zrelé vtedy, keď je na dotyk mäkké a ostávajú v ňom otlačené prsty.

Ingrediencie (na 4 porcie):

1/2 hrnčeka amarantu (alebo pšena)
1/2 hrnčeka ovsených vločiek (alebo pohánkových)
1/2 hrnčeka quinoi (alebo pšena)
2 hrnčeky mlieka (ľubovoľného)
1 hrnček vody
2 ks hurmikaki
3-4 PL datlového sirupu (alebo medu)
2 PL kokosu
štipka škorice
tvaroh (voliteľné)

 

Postup:

Všetky zrná si v hrnci zalejeme mliekom a vodou.

Pridáme štipku škorice, datlový sirup, zamiešame a kašu varíme na slabom plameni do zhustnutia, pričom ju občas premiešame.

Hotovú kašu rozdelíme do misiek, posypeme kokosom, nakrájaným hurmikaki a podávame ju najlepšie teplú. Môžeme ju tiež poliať dodatočným datlovým sirupom.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
295 46 8 9 6

Viaczrnná kaša s hurmikaki a datlovým sirupom

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
Malinovo-ananásový krémový smoothie
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Pin It on Pinterest