Fit Recepty
Sleduj ma
Zapečené kuracie mäso so špenátom, ryžou a syrom

Zapečené kuracie mäso so špenátom, ryžou a syrom

Zapečené kuracie mäso so špenátom, ryžou a syrom v sebe ukrýva nielen úžasné spojenie chutí, no predovšetkým aj perfektné nutričné hodnoty. Toto fit jedlo je ozaj jednoduché a celkom rýchle - väčšinu práce za vás totiž urobí rúra. Poďte si ho pripraviť, na 100% neoľutujete :)

Ak vám už dochádza inšpirácia na nové jedlá s kuracím mäsom, skúste si ho pripraviť podľa tohto receptu. Je to takmer klasické spojenie surovín, avšak v tejto zapečenej verzii chutí ako úplne nové jedlo. Čo môže byť na kombinácii kuracieho mäsa, špenátu, húb, ryže a syra zlé, však?

Ryžu môžete v recepte nahradiť napríklad aj kuskusom či quinoou. Uvariť ju môžete tiež pred zapečením, avšak v takom prípade bude jedlo chutiť skôr ako nákyp, pretože ryža bude po zapečení pevnejšia. Preto skôr odporúčam upiecť ju surovú a zaliať dostatočným množstvom vývaru. Potom už len stačí počkať kým pohltí všetky tekutiny a jedlo je hotové. Kuracie prsia budú v tejto forme tiež neodolateľne šťavnaté a roztopený syr so špenátom a hubami jedlo privedú do úplne novej dimenzie chutí :)

Zapečené kuracie mäso so špenátom, ryžou a syrom skrátka treba skúsiť. A ak tak urobíte, budem rada, ak mi dole napíšete ako vám chutilo.

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs
  • 300 g húb (napr. šampiňóny)
  • 300 g mrazených špenátových listov
  • 150 g strúhanej mozzarelly (so zníženým obsahom tuku)
  • 600 ml zeleninového vývaru (prípadne vody)
  • 200 g hnedej ryže
  • jarná cibuľka
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL cesnakového korenia

Postup

  1. Na spodok zapekacej formy (s rozmermi okolo 30x25 cm) vysypeme ryžu, ktorú zľahka osolíme.
  2. Ryžu zalejeme zeleninovým vývarom (ak je osolený, ryžu netreba dodatočne soliť), prípadne vodou.
  3. Vo veľkej miske si spolu zmiešame rozmrazený špenát s nadrobno nakrájanými hubami a kuracím mäsom, strúhanou mozzarellou, soľou a koreninami.
  4. Zmes následne navrstvíme na pripravenú ryžu zaliatu vývarom (nevadí, že je časť ponorená do vývaru).
  5. Jedlo pečieme 45-50 minút pri 190 stupňoch, dokým na spodku nie je žiadna prebytočná voda a ryža je upečená do mäkka.
  6. Pred servírovaním jedlo posypeme jarnou cibuľkou.
Čas prípravy65 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal483 KCal
Sacharidy38 g
Vláknina5 g
Bielkoviny53 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu