Fit Recepty
Sleduj ma
Zapekané batáty s kuskusom, tofu a fazuľou

Zapekané batáty s kuskusom, tofu a fazuľou

Dochádza vám inšpirácia na chutné bezmäsité jedlá? V takom prípade si určite uložte tento recept na fantastické zapekané batáty s kuskusom, tofu a fazuľou. Recept je opäť raz veľmi jednoduchý a výsledok naozaj výnimočne chutný.

V tomto jedle nájdete ukrytý aj zdravý špenát, kukuricu bohatú na vlákninu, cesnak a tiež jarnú cibuľku. Všetky suroviny v tomto jedle sa k sebe neskutočne hodia, preto odporúčam dodržať množstvá aj presné suroviny. Syr môžete v krajnom prípade z jedla vynechať, no osobne ho odporúčam pridať. No a ak si chcete pripraviť tieto zapečené batáty bez lepku, namiesto kuskusu použite quinou. Jedlo bude chutiť rovnako skvele a bude ešte výživnejšie.

Zapekané batáty s kuskusom, tofu a fazuľou sú taktiež ideálnym jedlom, ak si chcete pripraviť zdravý obed na niekoľko dní dopredu. Z uvedeného množstva surovín vám totiž výjde až 6 sýtych porcií. Ďalším benefitom tohto receptu je, že je pomerne nízkokalorický - 1 takáto porcia obsahuje menej ako 500 kcal a 8 g tuku, pričom je bohatá na vlákninu, bielkoviny a tiež komplexné sacharidy. A o vitamínoch a mineráloch ani nehovorím, tých je v tomto jedle neúrekom.

Tento recept mi ozaj vyšiel, odporúčam ho všetkými desiatimi! :)

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 kg batátov
  • 500 g uvarenej fazule
  • 100 g kukurice
  • 300 g bio tofu
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • štipka mletej rasce
  • 150 g strúhanej mozzarelly (môžete vynechať)
  • 200 g suchého kuskusu alebo quinoy (odporúčam túto)
  • jarná cibuľka
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kuskus alebo quinou uvaríme podľa návodu na balení.
  2. Batáty očistíme a nakrájame na drobné kocky. Tie navrstvíme na spodok zapekacej formy (s rozmermi okolo 35x25 cm).
  3. Na batáty poukladáme nadrobno nakrájané tofu, umytý špenát, fazuľu, kukuricu, nasekanú jarnú cibuľku a syr.
  4. Pridáme aj uvarený kuskus alebo quinou.
  5. Pripravené jedlo osolíme, okoreníme, pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku a všetko spolu opatrne premiešame pomocou dvoch lyžíc.
  6. Vrch jedla zatlačíme a zarovnáme lyžicou, prikryjeme prepichnutým alobalom a pečieme 45-50 minút pri 190 stupňoch.
  7. Ak chcete, aby bolo jedlo tuhé (ako nákyp), dajte ho po vychladnutí odležať do chladničky a naservírujte ho ohriate až potom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy70 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal498 KCal
Sacharidy70 g
Vláknina14 g
Bielkoviny26 g
Tuky8 g