
Zdravý ovocný cobbler
Delikatesa, ktorú si pokojne môžete dopriať aj hneď z rána! Vyskúšajte tento zdravý pečený ovocný cobbler napríklad s čučoriedkami, černicami, jahodami, malinami alebo broskyňami. Zahreje a poteší chuťové poháriky. A navyše sa dá pripraviť aj bez lepku.
Tento jednoduchý dezert plný vlákniny a vitamínov vás poteší najmä počas zimných mesiacov, pretože chuť pečeného ovocia vás príjemne zahreje. Na prípravu potrebujete len 4 ingrediencie a upečený je do pol hodiny. Podobný recept na pečené ovocie s chrumkavou posýpkou som pre vás pripravila aj v tomto recepte: Zdravý slivkovo-jablkový crumble . Tentokrát však v rýchlejšej a jednoduchšej verzii, ak chcete mať dobrotu pripravenú bez námahy, vyskúšajte tento zdravý ovocný cobbler.
Použiť môžete akúkoľvek múku, ktorú máte doma. Každá múka totiž bude chutiť trochu inak. Mne osobne najviac chutí s mandľovou múkou, nie len preto že je bez lepku, ale dezertu dodá i krásnu orieškovú chuť. Cobbler môžete podávať samostatne, chuť pečeného ovocia je výborná sama o sebe. V prípade potreby však ozdobte dezert kôpkou bieleho gréckeho jogurtu. Môžete tiež pridať kúsky čerstvého ovocia, ktoré ste použili na prípravu.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- 400g ovocia
- 1/2 hrnčeka celozrnnej/mandľovej/špaldovej múky (odporúčam túto)
- 1-2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 PL medu (alebo iného sladidla) (odporúčam tento)
Postup
- Ak použijeme väčšie ovocie ako sú napríklad jahody alebo broskyne, nakrájame ich na malé kúsky.
- Ovocie rozložíme do dvoch ramekinov.
- V miske si rozmiešame zvolenú múku so zmäknutým kokosovým olejom (nie roztopeným) a lyžicou medu či iného sladidla.
- Posýpku namrvíme na ovocie.
- Cobbler pečieme 15-20 minút pri 190 stupňoch do zlatista.
- Hotový cobbler môžeme podávať s kôpkou bieleho jogurtu.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 362 KCal | |
Sacharidy | 54 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 6 g | |
Tuky | 7 g |