Fit Recepty
Sleduj ma
Zemiakovo syrový koláč s kuracím mäsom a špenátom

Zemiakovo syrový koláč s kuracím mäsom a špenátom

Chutný zemiakovo syrový koláč s kuracím mäsom a špenátom bez múky, vhodný na obed či večeru. Je výborný ako za tepla, tak aj po stuhnutí v chladničke. Vyskúšajte tento nízkotučný, bezlepkový slaný koláč, ktorý výborne zasýti a poteší chuťové bunky každého člena domácnosti.

Tento fit zemiakovo syrový koláč pripomína francúzske zemiaky - zemiaky nakrájané na kolieska tvoriace základ tohto koláča pokryté syrovo-mäsovou plnkou. Chuť špenátu, gréckeho jogurtu a ricotty spolu dokonalo ladia a celá plnka sa vám bude rozplývať na jazyku. O to viac potešia kúsky kuracieho mäsa, ktoré spolu s pečenými zemiakmi vytvárajú hodnotný a sýty obed. Jedlo má zároveň málo tuku a veľa bielkovín, môžete si tak dopriať porciu bez obáv aj na večeru.

Tento zemiakový koláč mi najviac chutí samostatne, no môžete ho podávať aj s čerstvou zeleninou či šalátom. U nás doma chutil každému, kto ho ochutnal a verím, že si užije chvíľku slávy aj vo vašej domácnosti. Vyzerá úžasne, vonia neodolateľne, je zdravý a chutí božsky! A pritom sú to vlastne len zemiaky, mäso, špenát a jogurt. Aj v tomto prípade sa teda opäť raz presvedčíme, že i všedné ingrediencie vedia vytvoriť nevšedné jedlo.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 2 veľké zemiaky
  • 400g kuracích pŕs
  • 300g gréckeho jogurtu
  • 200g ricotty
  • 200g čerstvého špenátu
  • 2 vajcia
  • 30g sušených paradajok
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka sušenej bazalky

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Poukladáme ich na spodok a po bokoch tortovej, prípadne inej formy (s priemerom zhruba 25cm).
  3. Špenát podusíme s trochou vody v hlbokej panvici, pokým sa z neho nevyparí väčšina vody.
  4. V miske si rozmiešame ricottu s gréckym jogurtom, vajíčkami, poduseným špenátom, soľou, korením a sušenými paradajkami.
  5. Pridáme umyté a nadrobno nakrájané kuracie prsia, zamiešame a vzniknutú plnku vylejeme na zemiakový podklad.
  6. Koláč pečieme 45-55 minút na 180 stupňoch, pokým nie je vrch koláča pevný a začína chytať zlatistú farbu.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy65 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal210 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina4 g
Bielkoviny23 g
Tuky4 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu