
Chrumkavá domáca granola s arašidovým maslom
Zdravé a výdatné raňajky s arašidovým maslom a ovsenými vločkami, ktoré vám dodajú energiu na množstvo hodín. Ak máte radi arašidové maslo tak určite neváhajte a vyskúšajte túto chrumkavú domácu granolu. Pokojne si môžete pripraviť hneď dvojitú dávku, tieto domáce cereálie sa vám v kuchyni rozhodne dlho neohrejú.
Budete potrebovať len pár ingrediencií a príprava vám zaberie päť minút. Tento úplne jednoduchý recept na domáce cereálie z ovsených vločiek, ryžových burizónov a arašidového masla si zamilujú aj vaše deti a neobsahujú pritom žiaden rafinovaný cukor, iba med, prípadne javorový/datľový sirup. Použiť môžete prípadne aj mandľové či kešu maslo. Recept si už môžete upraviť podľa seba, napríklad primiešať kakaové bôby či sušené ovocie.
Táto chrumkavá domáca granola s arašidovým maslom chutí skvelo s jogurtom, mliekom (najmä orieškovým, mandľovým či kokosovým) ale rovnako i samostatne. Vychutnajte si cereálie bez výčitiek. Skutočne nemusia obsahovať množstvo cukru a oleja, ako tie z obchodu, aby chutili výborne. Táto chrumkavá granola vás o tom presvedčí.
Ingrediencie
- 300g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 50g ryžových burizónov (nesladených)
- 4 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- 4 PL medu/javorového sirupu/datlového sirupu (odporúčam tento)
- 1 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
Postup
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske a hmotu vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie.
- Granolu zľahka zahladíme lyžicou a pečieme 30-35 minút na 150 stupňoch do zlatista.
- Po dopečení ju necháme úplne vychladnúť a následne ju nalámeme na menšie kúsky a premiestnime do vzduchotesnej nádoby.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 6 porcií |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 330 KCal | |
Sacharidy | 45 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 10 g | |
Tuky | 12 g |