
Diétny cottage šalát s uhorkou a reďkovkami
Tento jednoduchý a diétny cottage šalát s uhorkou a reďkovkami si pripravíte behom pár minút. Je nenáročný na suroviny a mnohí z vás možno nájdu všetku potrebnú zeleninu priamo vo svojej záhradke. Cottage cheese dodá šalátu kvalitnú dávku bielkovín, krémovosť, sviežosť a tiež dobre zasýti. Určite si ho pripravte, na raňajky je k čerstvému pečivu ako stvorený!
V prípade, že by ste chceli cottage cheese z receptu vynechať, môžete si zeleninu pripraviť so zálievkou z olivového oleja a citrónovej šťavy. Túto kombináciu mám tiež odskúšanú a hodí sa najmä ako príloha k mäsu či syrom na grilovačke.
Tip: Šalát môžeme podávať napríklad aj ako ľahkú večeru, doplnenú o tuniaka alebo kúsky kuracieho mäsa, prípadne spolu s celozrnným pečivom.
Ingrediencie
- 2 šalátové uhorky
- 6 reďkoviek
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 250 g cottage cheese
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Uhorky, redkvičky a jarnú cibuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- V miske zmiešame zeleninu s cottage cheese a na záver šalát dochutíme morskou soľou a korením.

Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).
Kúpiť knihuČas prípravy | 8 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 185 KCal | |
Sacharidy | 16 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 28 g | |
Tuky | 2 g |