Fit Recepty
Sleduj ma
Fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku

Fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku

Osviežte si svoje víkendové menu a pripravte si tieto fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku ako chutný a zdravý obed či večeru. Toto, na bielkoviny bohaté jedlo s kuracím mäsom a brokolicou je dostatočne jednoduché na prípravu a prekvapí vás aj jeho jemne exotická chuť v spojení kokosového mlieka, kurkumy a sójovej omáčky.

Brokolica sa vďaka jej vysokému obsahu zdraviu prospešných látok odborníkmi radí medzi jednu z najzdravších druhov zeleniny. Je dokonca jedným z najvýznamnejších rastlinných zdrojov vápnika. Pýtate sa, či radšej jesť brokolicu surovú alebo tepelne upravenú? Dlhým varením stráca najmä na svojom obsahu vitamínu C, ostatné látky sa z nej vytrácajú len v minimálnom množstve. Preto sa pri jej príprave radšej využívajú šetrnejšie spôsoby tepelnej úpravy ako varenie na pare či dusenie. Osobne mám brokolicu najradšej buď v takýchto dusených či varených jedlách ako sú tieto fit kuracie prsia s brokolicou a kokosovým mliekom, alebo si ju doprajem surovú, v podobe šalátu - vtedy je úžasne chrumkavá. Odporúčam napríklad tento Zdravý brokolicový šalát s hrozienkami a mandľami .

Fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku môžete podávať spolu s ryžou, prípadne s kuskusom, quinoou alebo pšenom.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 PL oleja odporúčam tento
  • 1 cibuľa
  • 400 ml kokosového mlieka (v plechovke - nízkotučné) (odporúčam toto)
  • 500 g brokolice
  • 2-3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 30 g slnečnicových semienok
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1/4 ČL kurkumy

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nasekanú cibuľu.
  2. Následne pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame 2 minúty.
  3. Mäso okoreníme, pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, nadrobno nasekanú brokolicu a slnečnicové semienka.
  4. Mäso varíme za občasného miešania odokryté približne 15 minút.
  5. Nakoniec mäso osolíme, pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti a varíme ešte 5 minút.
  6. Hotové mäso podávame spolu s obľúbenou prílohou.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Kúpiť knihu
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal393 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina5 g
Bielkoviny50 g
Tuky21 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu