
Fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku
Osviežte si svoje víkendové menu a pripravte si tieto fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku ako chutný a zdravý obed či večeru. Toto, na bielkoviny bohaté jedlo s kuracím mäsom a brokolicou je dostatočne jednoduché na prípravu a prekvapí vás aj jeho jemne exotická chuť v spojení kokosového mlieka, kurkumy a sójovej omáčky.
Brokolica sa vďaka jej vysokému obsahu zdraviu prospešných látok odborníkmi radí medzi jednu z najzdravších druhov zeleniny. Je dokonca jedným z najvýznamnejších rastlinných zdrojov vápnika. Pýtate sa, či radšej jesť brokolicu surovú alebo tepelne upravenú? Dlhým varením stráca najmä na svojom obsahu vitamínu C, ostatné látky sa z nej vytrácajú len v minimálnom množstve. Preto sa pri jej príprave radšej využívajú šetrnejšie spôsoby tepelnej úpravy ako varenie na pare či dusenie. Osobne mám brokolicu najradšej buď v takýchto dusených či varených jedlách ako sú tieto fit kuracie prsia s brokolicou a kokosovým mliekom, alebo si ju doprajem surovú, v podobe šalátu - vtedy je úžasne chrumkavá. Odporúčam napríklad tento Zdravý brokolicový šalát s hrozienkami a mandľami .
Fit kuracie prsia s brokolicou v kokosovom mlieku môžete podávať spolu s ryžou, prípadne s kuskusom, quinoou alebo pšenom.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1 cibuľa
- 400 ml kokosového mlieka (v plechovke - nízkotučné) (odporúčam toto)
- 500 g brokolice
- 2-3 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 30 g slnečnicových semienok
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- čerstvá petržlenová vňať
- 1/4 ČL kurkumy
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nasekanú cibuľu.
- Následne pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame 2 minúty.
- Mäso okoreníme, pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko, nadrobno nasekanú brokolicu a slnečnicové semienka.
- Mäso varíme za občasného miešania odokryté približne 15 minút.
- Nakoniec mäso osolíme, pridáme k nemu nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti a varíme ešte 5 minút.
- Hotové mäso podávame spolu s obľúbenou prílohou.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 393 KCal | |
Sacharidy | 8 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 50 g | |
Tuky | 21 g |