Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness plnené huby s morčacím mäsom

Fitness plnené huby s morčacím mäsom

Tieto fitness plnené huby s morčacím mäsom vyzerajú a chutia úplne ako jedlo ako z kvalitnej reštaurácie. Jedna porcia obsahuje až 37 g bielkovín, ktoré vás zasýtia na dlhú dobu a pritom iba 14 g sacharidov. Poďte vyskúšať tento jednoduchý, rýchly a fantastický obed alebo večeru z húb. Ak máte radi jedlá s hubami, tento recept si rozhodne obľúbite :)

Šampiňóny portobello sú huby s veľkým charakteristickým klobúkom, ktorých príprava je skutočne jednoduchá a rýchla. V našich končinách ich nájdete aj pod názvom huby na pečenie (ja som ich kúpila v Lidli). V tomto recepte som použila šesť klobúčikov, podľa čoho sú vypočítané aj nutričné hodnoty. Ak náhodou tieto huby nenájdete, nesmúťte, pokojne si recept pripravte aj s malými hnedými šampiňónmi. Plnku jednoducho rozdelíte do viacerých húb a dostanete tak milé jednohubky.

Ak by ste chceli ešte viac znížiť množstvo kalórií a tuku v recepte, použite menej olivového oleja - huby si môžete pripraviť napríklad aj na jednej dávke olivového oleja v spreji (kúpite tu) . Parmezán môžete nahradiť ľubovoľným nízkotučným syrom a pripraviť si tak ešte diétnejšiu verziu. Odporúčam hotové huby so syrom ešte chvíľu podusiť na panvici, aby sa syr krásne roztopil.

Fitness plnené huby s morčacím mäsom sú skvelé na obed, prípadne večeru. Môžete nimi potešiť svojho partnera alebo prekvapiť návštevu luxusne vyzerajúcim tanierom. Ozdobené nakrájaným čerstvým koriandrom vyzerajú skutočne vábne - uznajte sami. Podávať ich môžete aj s lahodnou jogurtovou omáčkou, napríklad touto: Fit brokolicové fašírky s jogurtovou omáčkou . Napíšte mi do komentárov, ako vám recept chutil a prajem dobrú chuť.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 1,5 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 6 veľkých šampiňónov portobello
  • 250 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 malá šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL čili kúsky
  • 2 - 3 ks sušených paradajok
  • 50 g nízkotučného strúhaného parmezánu
  • čerstvý koriander na ozdobu
  • soľ a korenie (podľa chuti) (odporúčam túto)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Na nepriľnavej panvici zohrejeme pol lyžice olivového oleja.
  2. Z húb odstránime stopky a takto očistené klobúčiky položíme na panvicu. Odkryté ich pečieme asi 2 - 3 minúty, kým nezískajú farbu.
  3. Huby otočíme, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme ich dusiť asi 4 až 5 minút, kým nepustia vodu. Odstavíme z ohňa.
  4. Na druhej panvici si zohrejeme 1 PL olivového oleja na strednom plameni a pridáme mleté morčacie mäso. Po asi 2 minútach pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, prelisovaný strúčik cesnaku a varíme ešte pár minút, kým nebude mäso hotové. Panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame kúsky čili, nakrájané sušené paradajky, soľ a korenie.
  5. Hotovú plnku rozdelíme, naplníme ňou huby a posypeme syrom. Ak chcete syr rozpustiť, môžete šampiňóny poukladať na panvicu, zakryť ich pokrievkou a chvíľu podusiť.
  6. Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájaným čerstvým koriandrom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal382 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina3 g
Bielkoviny37 g
Tuky21 g