
Grilované kuracie špízy
Kuracie mäso jednoducho, rýchlo a chutne - grilované kuracie špízy sú recept vhodný na rodinné oslavy, posedenia v záhrade či dokonca ako výborný snack na túry. Tento nízkokalorický recept na obed alebo večeru je plný bielkovín, vitamínov a je ľahký na žalúdok. Je vhodný do rôznych diét a obľúbia si ho aj deti vďaka lákavým farbám a paličke :)
Všetky suroviny stačí jednoducho napichnúť na špajlu a ugrilovať do zlatista. Prípravou tohto receptu tak viete zabaviť aj vaše deti. Vhodný je najmä do letných dní, kedy si ho môžete opiecť vonku na grile a dodať mu tak ešte lepšiu chuť a vôňu. Nebojte sa však pripraviť si ho aj doma v rúre - či už máte k dispozícii režim grilovania alebo nie, na chuti skutočne nič nestratí. Grilovaný kurací kebab či špíz na paličke je bohatý na bielkoviny, no zároveň má pomerne nízky obsah kalórií a tuku. Množstvo surovín je uvedených na 7 porcií, môžete si ich však upraviť podľa vlastných predstáv.
Marináda z cesnaku, citrónovej šťavy, medu a korenia mäso krásne rozvonia, preto vám odporúčam nechať ho v marináde postáť čo najdlhšie, ideálne cez noc. Hotové kuracie špízy odporúčam podávať spolu s čerstvou zeleninou alebo pre ešte veselšiu formu servírovania - so špiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkva). Špiralizovanú zeleninu si pripravíte pomocou špiralizéra kúpite tu.
Jednoduchý, šťavnatý a fit recept na letnú grilovačku, ktorý si môžete dopriať úplne bez výčitiek - poďte ho vyskúšať!
Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia (300 g)
- 1 farebná paprika
- 400 g cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- Na marinádu:
- 50 ml olivového oleja (odporúčam tento)
- šťava z polovice citróna
- 1 PL balzamikového octu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL medu (odporúčam tento)
- 2 ČL sušeného oregana
- soľ a korenie (podľa chuti)
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
- Najprv si pripravíme marinádu. Všetky suroviny na marinádu spolu s pretlačeným cesnakom zmiešame v miske.
- Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky a zalejeme ich pripravenou marinádou. Dobre premiešame, aby sa kuracie mäso obalilo v marináde a necháme postáť v chladničke aspoň 15 minút.
- Medzitým si očistíme a nakrájame papriku aj cibuľu na väčšie kocky tak, aby sa dali napichovať na paličku.
- Kuracie mäso a zeleninu následne striedavo napichujeme na bambusové paličky.
- Špízy poukladáme do zapekacej misy a dáme ich zapiecť približne na 15 minút na režime gril pri 200 stupňoch. V polovici grilovania ich odporúčam otočiť na druhú stranu.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 7 kusov |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 140 KCal | |
Sacharidy | 6 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 11 g | |
Tuky | 7 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomRecepty na fitness snack s vysokým obsahom bielkovínLow carb snack s nízkym obsahom sacharidovSnack bez lepkuFitness recepty s kuracím mäsomLow carb recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutieFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.