Fit Recepty
Sleduj ma
Grilované kuracie špízy

Grilované kuracie špízy

Kuracie mäso jednoducho, rýchlo a chutne - grilované kuracie špízy sú recept vhodný na rodinné oslavy, posedenia v záhrade či dokonca ako výborný snack na túry. Tento nízkokalorický recept na obed alebo večeru je plný bielkovín, vitamínov a je ľahký na žalúdok. Je vhodný do rôznych diét a obľúbia si ho aj deti vďaka lákavým farbám a paličke :)

Všetky suroviny stačí jednoducho napichnúť na špajlu a ugrilovať do zlatista. Prípravou tohto receptu tak viete zabaviť aj vaše deti. Vhodný je najmä do letných dní, kedy si ho môžete opiecť vonku na grile a dodať mu tak ešte lepšiu chuť a vôňu. Nebojte sa však pripraviť si ho aj doma v rúre - či už máte k dispozícii režim grilovania alebo nie, na chuti skutočne nič nestratí. Grilovaný kurací kebab či špíz na paličke je bohatý na bielkoviny, no zároveň má pomerne nízky obsah kalórií a tuku. Množstvo surovín je uvedených na 7 porcií, môžete si ich však upraviť podľa vlastných predstáv.

Marináda z cesnaku, citrónovej šťavy, medu a korenia mäso krásne rozvonia, preto vám odporúčam nechať ho v marináde postáť čo najdlhšie, ideálne cez noc. Hotové kuracie špízy odporúčam podávať spolu s čerstvou zeleninou alebo pre ešte veselšiu formu servírovania - so špiralizovanou zeleninou (cuketa/mrkva). Špiralizovanú zeleninu si pripravíte pomocou špiralizéra kúpite tu.

Jednoduchý, šťavnatý a fit recept na letnú grilovačku, ktorý si môžete dopriať úplne bez výčitiek - poďte ho vyskúšať!

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia (300 g)
  • 1 farebná paprika
  • 400 g cherry paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • Na marinádu:
  • 50 ml olivového oleja (odporúčam tento)
  • šťava z polovice citróna
  • 1 PL balzamikového octu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL medu (odporúčam tento)
  • 2 ČL sušeného oregana
  • soľ a korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Najprv si pripravíme marinádu. Všetky suroviny na marinádu spolu s pretlačeným cesnakom zmiešame v miske.
  3. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky a zalejeme ich pripravenou marinádou. Dobre premiešame, aby sa kuracie mäso obalilo v marináde a necháme postáť v chladničke aspoň 15 minút.
  4. Medzitým si očistíme a nakrájame papriku aj cibuľu na väčšie kocky tak, aby sa dali napichovať na paličku.
  5. Kuracie mäso a zeleninu následne striedavo napichujeme na bambusové paličky.
  6. Špízy poukladáme do zapekacej misy a dáme ich zapiecť približne na 15 minút na režime gril pri 200 stupňoch. V polovici grilovania ich odporúčam otočiť na druhú stranu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť7 kusov
Nutričné hodnoty /
KCal140 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina1 g
Bielkoviny11 g
Tuky7 g