
Hnedá ryža s tuniakom a kukuricou
Hľadáte rýchly a úplne jednoduchý recept s vyváženým množstvom bielkovín, komplexných sacharidov a zdravých tukov? Hnedá ryža s tuniakom a kukuricou je pre vás správna voľba! Navyše, tento fit recept zvládne každý začiatočník v kuchyni - stačí len vedieť uvariť ryžu :)
Je čas, aby sa vaše deti (alebo manžel) naučili variť aj viac ako čaj a praženicu. Dobrá správa je, že v tomto recepte začíname rovnako ako pri praženici, takže nováčikov nezaťažíme veľkým množstvom nových informácií. Na začiatok teda iba cibuľa a olej a na záver hnedá ryža, ktorú varíme do mäkka. Gratulujem, najťažšia časť receptu je za nami, môžete svojich nováčikov pochváliť a motivovať. Do uvarenej ryže totiž potrebujeme ešte primiešať kukuricu a tuniaka v oleji. Neuveriteľné! Vôňa tuniaka sa rozliala po celej kuchyni. Máte doma skvelých kuchárov, naozaj!
Pripraviť rýchle a zdravé jedlo nemusí byť vôbec zložité. Ak ste ešte neskúšali túto kombináciu, rozhodne ju odporúčam. Ryža dobre zasýti, tuniak jej dodá chuť a kukurica všetko znásobí a svojou sladkastou chuťou vám poblázni hlavu. Hnedá ryža s tuniakom a kukuricou je skvelá ako rýchly a zdravý obed, ale pokojne si ju môžete dať i na večeru. V jednoduchosti je krása, v tomto prípade teda chuť.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 100g hnedej ryže
- 150g tuniaka v olivovom oleji (odporúčam tento)
- 100g kukurice
- morská soľ, mleté čierne korenie, bazalka
- 1/2 cibule
- 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
Postup
- V menšom hrnci si rozpustíme kokosový olej a zľahka na ňom opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno.
- Pridáme do hrnca ryžu, zalejeme rovnakou časťou vody, osolíme, okoreníme a necháme variť na miernom plameni kým ryža nevsiakne všetku vodu.
- Uvarenú ryžu nakoniec zmiešame s kukuricou a tuniakom v olivovom oleji a podávame teplé.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 308 KCal | |
Sacharidy | 44 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 20 g | |
Tuky | 5 g |