
Jednoduchý kurací šalát s kôprom
Dochádzajú vám inšpirácie na jedlá z kuracieho mäsa? Skúste napríklad tento studený jednoduchý kurací šalát s kôprom - získa si vás svojou rýchlou a jendoduchou prípravou, no tiež vynikajúcou chuťou. Ponúka tiež vysoký obsah bielkovín a je skvelý aj na krabičkovanie. Tak poďte ho vyskúšať aj vy! :)
Tento šalát je tiež výborný spôsob, ako môžete zúžitkovať predpripravené kuracie prsia, či kuracie mäso z polievky. V prípade, že chcete v recepte použiť čerstvo pripravené mäso, odporúčam ho najmä z časového hľadiska, ugrilovať na panvici. Prípadne, ak máte k dispozícii viac času, môžete si kuracie prsia uvariť vo vode, v tomto šaláte budú chutiť aj tak skvele.
No a ak náhodou nie ste najväčším milovníkom kôpru, pokojne si ho zameňte za iné čerstvé bylinky - skvelá bude bazalka, koriander, pažítka či petržlenová vňať.
1 porcia tohto kuracieho šalátu obsahuje 300 kcal, 43 g bielkovín a iba 5 g sacharidov.
Šalát môžeme podávať samostatne alebo s pečivom. Prípadne si týmto kuracím šalátom môžete naplniť tortilly. Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs (surových)
- 1/4 malej červenej cibule
- 2 stonky stopkatého zeleru
- 40 g olív
- 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
- 150 g bieleho gréckeho jogurtu
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- kôra z 1 citróna
- 1/4 ČL soli (odporúčam túto)
- 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky a ugrilujeme ich na panvici na rozohriatej lyžici olivového oleja do zlatista.
- Vo väčšej miske si zatiaľ rozmiešame grécky jogurt s citrónovou šťavou a kôrou, nasekanou cibuľou, nasekaným stopkatým zelerom, olivami a kôprom.
- Potom do misky pridáme aj ugrilované a nadrobno nakrájané alebo natrhané kuracie prsia.
- Šalát dobre zamiešame, osolíme a okoreníme.
- Môžeme ho podávať ihneď alebo po odležaní v chladničke - jeho chute sa tak ešte viac prepoja.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 300 KCal | |
Sacharidy | 5 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 43 g | |
Tuky | 10 g |