Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom

Kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom

Pýtate sa, čo uvariť zo špargle počas jej sezóny? Vyskúšajte napríklad tento chutný recept na fit kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom. Chuť a vôňa tymiánu v tomto jedle dozaista očarí vaše zmysly a okrem množstva bielkovín v ňom nájdete aj kopec zeleniny.

Tento recept zo špargle som si hneď obľúbila, keďže špargľa a kuracie mäso sú podarená dvojka. A keď sa k tomu pridajú ešte čerstvé bylinky, quinoa a ďalšia zelenina, vytvoríme si zdravé a výživné jedlo plné benefitov a skvelých chutí. Použila som kuracie prsia, no môžete si ho pokojne uvariť aj z vykostených kuracích stehien. Ak náhodou práve doma nemáte quinou, nerobte si starosti, jedlo si môžete pripraviť napríklad aj s kuskusom, pšenom či klasickou ryžou. Recept je, ako stále, veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, takže ho zvládne aj začiatočník.

Kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom odporúčam podávať spolu s jogurtovou tatárskou omáčkou, na ktorú recept nájdete tu: Zdravá tatárska omáčka z jogurtu . Nutričné hodnoty sú vypočítané na jedlo bez omáčky.

Pripravte si kuracie mäso v novom podaní so špargľou, quinoou a tymiánom a vychutnajte si toto zdravé a diétne jedlo spolu s rodinkou. Dúfam, že vám všetkým zachutí.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Ingrediencie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1,5 hrnčeka quinoy (odporúčam túto)
  • 3 hrnčeky (750 ml) zeleninového vývaru (prípadne vody + korenie a soľ podľa chuti)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL tymiánu (čerstvý alebo sušený)

Postup

  1. Quinou zalejeme v hrnci so 750 ml vývaru alebo vody a uvaríme ju do mäkka, kým nepohltí všetku tekutinu (približne 15 minút).
  2. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme polovicu nasekanej červenej cibule.
  3. Potom pridáme aj na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame ich 2 minúty.
  4. Pridáme na malé kúsky nakrájanú špargľu, nastrúhanú mrkvu a odokryté ho varíme okolo 15 minút.
  5. Následne do jedla vmiešame aj soľ, prelisovaný cesnak, tymián, čierne korenie, zvyšnú polovicu nasekanej červenej cibule a za občasného miešania ho varíme ešte 5-7 minút.
  6. Keď je mäso poriadne uvarené, podávame ho spolu s uvarenou quinoou a odporúčam doplniť ho aj o domácu jogurtovú tatársku omáčku.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Kúpiť knihu
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal570 KCal
Sacharidy49 g
Vláknina9 g
Bielkoviny59 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu