
Kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom
Pýtate sa, čo uvariť zo špargle počas jej sezóny? Vyskúšajte napríklad tento chutný recept na fit kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom. Chuť a vôňa tymiánu v tomto jedle dozaista očarí vaše zmysly a okrem množstva bielkovín v ňom nájdete aj kopec zeleniny.
Tento recept zo špargle som si hneď obľúbila, keďže špargľa a kuracie mäso sú podarená dvojka. A keď sa k tomu pridajú ešte čerstvé bylinky, quinoa a ďalšia zelenina, vytvoríme si zdravé a výživné jedlo plné benefitov a skvelých chutí. Použila som kuracie prsia, no môžete si ho pokojne uvariť aj z vykostených kuracích stehien. Ak náhodou práve doma nemáte quinou, nerobte si starosti, jedlo si môžete pripraviť napríklad aj s kuskusom, pšenom či klasickou ryžou. Recept je, ako stále, veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, takže ho zvládne aj začiatočník.
Kuracie mäso so špargľou, quinoou a tymiánom odporúčam podávať spolu s jogurtovou tatárskou omáčkou, na ktorú recept nájdete tu: Zdravá tatárska omáčka z jogurtu . Nutričné hodnoty sú vypočítané na jedlo bez omáčky.
Pripravte si kuracie mäso v novom podaní so špargľou, quinoou a tymiánom a vychutnajte si toto zdravé a diétne jedlo spolu s rodinkou. Dúfam, že vám všetkým zachutí.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs
- 500 g zelenej špargle
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1 veľká červená cibuľa
- 2 mrkvy
- 1,5 hrnčeka quinoy (odporúčam túto)
- 3 hrnčeky (750 ml) zeleninového vývaru (prípadne vody + korenie a soľ podľa chuti)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL tymiánu (čerstvý alebo sušený)
Postup
- Quinou zalejeme v hrnci so 750 ml vývaru alebo vody a uvaríme ju do mäkka, kým nepohltí všetku tekutinu (približne 15 minút).
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme polovicu nasekanej červenej cibule.
- Potom pridáme aj na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a miešame ich 2 minúty.
- Pridáme na malé kúsky nakrájanú špargľu, nastrúhanú mrkvu a odokryté ho varíme okolo 15 minút.
- Následne do jedla vmiešame aj soľ, prelisovaný cesnak, tymián, čierne korenie, zvyšnú polovicu nasekanej červenej cibule a za občasného miešania ho varíme ešte 5-7 minút.
- Keď je mäso poriadne uvarené, podávame ho spolu s uvarenou quinoou a odporúčam doplniť ho aj o domácu jogurtovú tatársku omáčku.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 570 KCal | |
Sacharidy | 49 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 59 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez laktózyBez vajecQuinoaBez histamínuObed a večera bez múkyBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutieBezlepkové recepty s quinoouFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.