Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie mäso so zeleninou v horčicovej omáčke

Kuracie mäso so zeleninou v horčicovej omáčke

Opäť raz neviete, čo si navariť z kuracieho mäsa? Skúste napríklad aj toto chutné kuracie mäso so zeleninou v horčicovej omáčke. V tomto jedle nájdete aj huby, fazuľové struky a kyslú smotanu, ktorá mu dodá neskutočne lahodnú chuť. Tak neváhajte a poďte si ho pripraviť.

Namiesto fazuľových strukov a húb môžete v tomto recepte pokojne použiť aj inú zeleninu, podľa vašej chuti či obsahu chladničky. Skvelá môže byť aj brokolica, karfiol, mrkva či špargľa. Kuracie prsia tiež môžete nahradiť ich o čosi menej diétnou alternatívou, a to kuracími stehnami.

Jedlo je to pomerne nízkokalorické, bohaté na bielkoviny, no a na druhej strane obsahuje jedna porcia iba 8 g sacharidov. Ak dbáte práve na znížený prísun sacharidov, ako prílohu si môžete pripraviť napríklad túto nízkosacharidovú "ryžu" z karfiolu: Karfiolová ryža - diétna príloha . Okrem tejto diétnej prílohy odporúčam jedlo podávať buď s hnedou ryžou, alebo vašou inou obľúbenou prílohou.

Kuracie prsia so zeleninou v horčicovej omáčke vás nabijú nielen bielkovinami, no tiež mnohými mikronutrientami. Nech vám chutí! :)

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs
  • 250 g fazuľových strukov (zelené alebo žlté)
  • 250 g húb (napr. hnedé šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL dižónskej horčice
  • 200 g kyslej smotany (s nižším obsahom tuku)
  • 100 ml vody
  • 1 jarná cibuľka

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Potom pridáme na malé kocky nakrájané kuracie mäso a opekáme ho na cibuli približne 2 minúty.
  3. K mäsu pridáme fazuľky a nakrájané huby, horčicu, okoreníme ho, podlejeme so 100 ml vody a odokryté varíme po dobu 15 minút. Občas ho premiešame a v prípade potreby ho podlievame vodou.
  4. Po 15 minútach pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku, soľ, kyslú smotanu a varíme ho ešte 5 minút.
  5. Hotové mäso so zeleninou podávame spolu s ryžou či inou prílohou, posypané jarnou cibuľkou.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Kúpiť knihu
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal311 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina4 g
Bielkoviny40 g
Tuky11 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu