
Kuracie prsia na horčici s cuketou, medvedím cesnakom a kuskusom
Vynikajúce jedlo plné bielkovín, navyše jednoduché na prípravu. Kuracie prsia na horčici s cuketou sú skvelé aj pri diéte, keďže obsahujú málo tuku a kalórií. No nemajte strach, chuť tohto jedla je aj napriek tomu vynikajúca. Využijete v ňom aj sezónny medvedí cesnak.
Medvedí cesnak je na Slovensku pomerne známy – je to chutná liečivá bylina so špecifickou cesnakovou chuťou, ktorá pomáha ľuďom pri najrôznejších zdravotných ťažkostiach. Má perfektné prečisťovacie vlastnosti, pomôže aj pri žalúdočných či kožných problémoch, problémoch s vyskokým krvným tlakom, kŕčovými žilami aj bolesťami hlavy. Jeho listy majú anitbakteriálny, antioxidačný, protirakovinotvorný, protisklerotický a imunostimulačný účinok. Z medvedieho cesnaku je možné vytvoriť množstvo chutných a zdravých jedál, vrátane tohoto.
Tento fit recept na zdravý obed s kuracím mäsom a medvedím cesnakom budete mať hotový za pár minút a určite si ho obľúbite. Cuketa a horčica chutia skvelo a spolu s medvedím cesnakom a kuracím mäsom vytvárajú výživné jedlo, ktoré zasýti na dlhú dobu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín je vhodné aj pre športovcov a všetkých tých, čo potrebujú zvýšený príjem bielkovín v strave, no sú unavení z klasického kuracieho mäsa s ryžou ;)
Ingrediencie
- 800g kuracích pŕs
- 1 veľká cuketa
- hrsť medvedieho cesnaku
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1 cibuľa
- 1-2 PL horčice
- 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1 PL mletej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- morská soľ
- cesnakové korenie
- 250g celozrnného kuskusu (odporúčam tento)
Postup
- Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme ho, dochutíme cesnakovým korením a zakrytý ho varíme na miernom plameni zhruba 15 minút, kým nenasiakne všetku vodu.
- Vo väčšom hrnci si na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, ochutíme koreninami, horčicou a sójovou omáčkou a mäso prikryté dusíme zhruba 15 minút.
- Následne mäso osolíme a pridáme k nemu aj najemno nastrúhanú cuketu a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak.
- Zmes varíme odokrytú ešte 3-5 minút, dokým sa z nej neodparí takmer všetka voda.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 500 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 60 g | |
Tuky | 4 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez orechovKuracie mäsoKuskusZeleninaBezlaktózové recepty na obedy a večereZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereNízkotučné cuketové receptyNízkotučné recepty s kuracím mäsomDiétne recepty s kuskusomNízkotučné fit recepty s kuskusomNízkokalorické diétne zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.