Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie prsia s tofu, hráškom, mrkvovými hranolkami a kari ryžou

Kuracie prsia s tofu, hráškom, mrkvovými hranolkami a kari ryžou

Chutný, zdravý obed či večera s kuracími prsiami, tofu, hráškom, ryžou a mrkvovými hranolkami. Perfektná kombinácia plná bielkovín s nízkym obsahom tuku. Ak ešte neviete, čo si uvariť na obed, nechajte sa inšpirovať týmto fit receptom, ktorý máte hotový do hodinky a isto zachutí celej rodine.

Tofu a strúhaný syr dodávajú mäsu lahodnú chuť. Pokiaľ chcete, môžete si okrem hrášku pridať do zmesi aj inú zeleninu, napríklad kukuricu alebo huby. Odporúčam použiť hnedú ryžu, ktorá obsahuje viac vlákniny a bielkovín, než biela ryža. Výber však nechám na vás.

Ak ste si ešte neskúšali pripraviť domáce zeleninové hranolky, tak to pri tomto recepte rozhodne musíte napraviť. Hranolky zo zeleniny sú zdravšie, výživnejšie a oveľa ľahšie stráviteľné, keďže sa pečú v rúre a nevyprážajú v oleji. Chuť zeleninových hranoliek je pritom úžasná, najmä pri mrkvových hranolkách, ktoré majú chrumkavú a mierne sladkú chuť. Okoreňte si ich podľa svojej chuti a nechajte zapiecť do zlatista. Okrem mrkvových hranoliek môžete tiež vyskúšať hranolky z kalerábu, zeleru, petržlenu, cukety či sladkého zemiaku.

Spojenie kuracieho mäsa, ryže a chrumkavej mrkvy zachutí určite každému. Vyskúšajte toto jednoduché jedlo plné chutí a zdraviu prospešných látok.

Ingrediencie

  • 600g kuracích pŕs
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 ČL oleja
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 250g údeného tofu
  • 100g hrášku
  • 100g strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • 200g ryže
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL kari korenia
  • 500g mrkvy
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá paprika
  • sušená petržlenová vňať

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, ochutíme koreninami a mäso prikryté dusíme zhruba 15 minút.
  3. Následne mäso osolíme a pridáme k nemu aj na kúsky nakrájané tofu, nastrúhaný syr a hrášok.
  4. Mrkvu očistíme, nakrájame na malé hranolčeky a v miske ju zmiešame s olivovým olejom, korením a soľou.
  5. Takto pripravenú mrkvu rozložíme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ju 20-25 minút pri 220 stupňoch.
  6. Ryžu prepláchneme, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody, primiešame korenie, soľ a varíme ju na miernom plameni, dokým neabsorbuje všetku vodu.
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal550 KCal
Sacharidy42 g
Vláknina10 g
Bielkoviny53 g
Tuky15 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu