Nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou"
Zdieľaj recept s priateľmi:
Pripravte si tento chutný fitness obed či večeru plnú bielkovín, s nízkym obsahom sacharidov - kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou". Ryžu v tomto recepte nahradil nadrobno posekaný karfiól. Podstatne sa tak znížilo množstvo sacharidov v jedle a takisto je to skvelý spôsob, ako do svojho jedálnička zaradiť viac zeleniny. Jedlo chutí perfektne, ak ste ešte karfiolovú "ryžu" neskúšali, určite jej dajte šancu - v takejto kombinácii je vynikajúca.
Príprava karfiólovej ryže je pritom úplne jednoduchá a výsledok skutočne stojí za to. Celé jedlo obsahuje len veľmi málo tuku a kalórií, takže si ho môžete pokojne dopriať aj počas diéty a pri chudnutí. Karfiol je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a tiež veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Považuje sa za najlepšiu prevenciu rakoviny hrubého čreva. Hneď niekoľko ďalších dôvodov, prečo skúsiť nahradiť ryžu za karfiól. Recept na nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou" je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho každý začiatočník.
Tento low carb recept je ideálny, ak potrebujete pripraviť rýchly obed pre seba alebo celú rodinu, alebo aj ako tip na ľahkú večeru. No a verím, že počas diét nie je takýchto receptov nikdy dosť. Vyskúšajte túto kombináciu, verím, že vám zachutí :)
V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do zlatista a následne pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia.
Obsah hrnca poriadne premiešame, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme po dobu 20 minút.
Nakoniec pridáme korenie, soľ, citrónovú šťavu a nastrúhanú mrkvu.
Všetko spolu povaríme ešte 5 minút a odstavíme z tepla.
Medzičasom si karfiól rozoberieme na ružičky a v mixéri ho po častiach rozmixujeme na "ryžu". V prípade záujmu môžeme karfiól pokrájať na drobné kúsky pomocou noža, no jemnejší výsledok dosiahneme použitím mixéra.
Nasekaný karfiól dáme do hlbšej panvice, pridáme 2 lyžice vody, osolíme, okoreníme a za občasného miešania ho varíme zhruba 10 minút, kým nezačne chytať zlatú farbu.
Následne karfiólovú "ryžu" odstavíme z tepla a podávame spolu s hotovým mäsom.