
Nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou"
Pripravte si tento chutný fitness obed či večeru plnú bielkovín, s nízkym obsahom sacharidov - kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou". Ryžu v tomto recepte nahradil nadrobno posekaný karfiól. Podstatne sa tak znížilo množstvo sacharidov v jedle a takisto je to skvelý spôsob, ako do svojho jedálnička zaradiť viac zeleniny. Jedlo chutí perfektne, ak ste ešte karfiolovú "ryžu" neskúšali, určite jej dajte šancu - v takejto kombinácii je vynikajúca.
Príprava karfiólovej ryže je pritom úplne jednoduchá a výsledok skutočne stojí za to. Celé jedlo obsahuje len veľmi málo tuku a kalórií, takže si ho môžete pokojne dopriať aj počas diéty a pri chudnutí. Karfiol je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a tiež veľa vlákniny, ktorá podporuje trávenie. Považuje sa za najlepšiu prevenciu rakoviny hrubého čreva. Hneď niekoľko ďalších dôvodov, prečo skúsiť nahradiť ryžu za karfiól. Recept na nízkosacharidové kuracie prsia s mrkvou a karfiólovou "ryžou" je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho každý začiatočník.
Tento low carb recept je ideálny, ak potrebujete pripraviť rýchly obed pre seba alebo celú rodinu, alebo aj ako tip na ľahkú večeru. No a verím, že počas diét nie je takýchto receptov nikdy dosť. Vyskúšajte túto kombináciu, verím, že vám zachutí :)
Ingrediencie
- 700g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 200g mrkvy
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL cesnakového korenia
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL soli (odporúčam túto)
- štipka kurkumy
- 1 väčší karfiól
- 2 PL vody
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- bazalka
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do zlatista a následne pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia.
- Obsah hrnca poriadne premiešame, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dusíme po dobu 20 minút.
- Nakoniec pridáme korenie, soľ, citrónovú šťavu a nastrúhanú mrkvu.
- Všetko spolu povaríme ešte 5 minút a odstavíme z tepla.
- Medzičasom si karfiól rozoberieme na ružičky a v mixéri ho po častiach rozmixujeme na "ryžu". V prípade záujmu môžeme karfiól pokrájať na drobné kúsky pomocou noža, no jemnejší výsledok dosiahneme použitím mixéra.
- Nasekaný karfiól dáme do hlbšej panvice, pridáme 2 lyžice vody, osolíme, okoreníme a za občasného miešania ho varíme zhruba 10 minút, kým nezačne chytať zlatú farbu.
- Následne karfiólovú "ryžu" odstavíme z tepla a podávame spolu s hotovým mäsom.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 310 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 45 g | |
Tuky | 6 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovNízkotučnéBez laktózyBez vajecObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruRecepty na nízkotučné obedy a večereObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsomLow carb recepty s kuracím mäsomRecepty s kuracím mäsom bez múkyDiétne recepty s kuracím mäsom na chudnutieFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.