
Ovsený puding s opečeným banánom
Ovsené vločky sú perfektné na rôzne spôsoby - ako kaša na raňajky, pomleté na múku do koláčov alebo upečené ako domáce cereálie. Sú jednou z najlepších potravín, akú si na raňajky môžete dať a skvelo sa tak pripraviť do nového dňa. Tento ovsený puding s opečeným banánom príjemne prekvapí vaše chuťové poháriky. Ak aj nie ste nadšencom ovsených vločiek, s týmto receptom sa do nich zaisto zamilujete.
Možností na prípravu ovsenej kaše je nespočetne veľa a verím, že každý má tú svoju obľúbenú kombináciu. Môžete si ich pripraviť studené alebo teplé, s mliekom (kravským, kokosovým, mandľovým a iným) alebo s vodou, s ovocím (banány, maliny, čučoriedky, černice alebo aj exotické ovocie ako ananás či papája) alebo s arašidovým maslom a gréckym jogurtom. Koľko ľudí, toľko chutí. Najlepšie je, ak striedate vaše obľúbené kombinácie, a toto zdravé a výživné jedlo vás nikdy neomrzí.
Tento recept na ovsenú kašu je (vďaka opečenému banánu ktorý sa do nej primieša za tepla) pudingovej konzistencie a má neskutočnú chuť. Obohatiť ju môžete o akékoľvek obľúbené ovocie, oriešky či semiačka. Tak vymeňte sladené musli z obchodu za túto zdravú a chutnú ovsenú mňamku.
Ingrediencie
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 1 hrnček + 4 lyžice mlieka (druh podľa preferencií)
- 1 banán
- 1/2 lyžičky škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- hrozienka, oriešky, semiačka, ovocie (podľa chuti)
Postup
- Ovsené vločky si v hrnci zmiešame s mliekom a škoricou a privedieme k varu.
- Varíme ešte cca 5 minút.
- Banán si vidličkou popučíme najviac ako sa dá a dáme ho na suchú panvicu.
- Za stáleho miešania ho opekáme asi 4 minúty, kým má lepkavú konzistenciu a spojí sa do celku.
- Následne ho primiešame do teplej ovsenej kaše. Ak chcete maximálne pudingovú konzistenciu, môžete túto hmotu ešte rozmixovať tyčovým mixérom.
- Naservírujeme ešte teplé do misky a posypeme ľubovoľnými prísadami (hrozienka, oriešky, semiačka, ovocie).
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 1 porcia |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 468 KCal | |
Sacharidy | 82 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bielkoviny | 22 g | |
Tuky | 6 g |