plnena rolada z karfioloveho cesta

Plnená roláda z karfiólového cesta

Vynikajúca plnená roláda z karfiólového cesta bez múky. Naplniť si ju môžete ľubovoľnou zmesou, no odporúčam túto, uvedenú v recepte.

Ingrediencie (na 2-4 porcie):

1 karfiól
1 vajce
50g strúhanej mozzarelly
1/2 ČL morskej soli
1/2 ČL oregána
1/3 ČL mletého čierneho korenia

Náplň:

3 PL paradajkového pretlaku
50g strúhaného syra
100g kvalitnej šunky
olivy

Postup:

Karfiól očistíme, rozoberieme na ružičky a varíme nad parou zhruba 8 minút. Následne ho premiestnime do mixéra a rozmixujeme nadrobno. Následne ho dáme do gázy a posnažíme sa z neho vytlačiť všetku vodu. Suchý karfiól si v miske zmiešame s nastrúhanou mozzarellou, vajíčkom a koreninami. Cesto uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie do tenšieho obdĺžnika a dáme piecť na 10 minút na 220 stupňov.

Po 10 minútach cesto vyberieme, natrieme naňho paradajkový pretlak, posypeme syrom, šunkou a olivami a opatrne stočíme do rolády pomocou papiera na pečenie. Okraje o seba zlepíme. Roládu môžeme otočiť, aby mala na záver krajší tvar. Naplnenú roládu pečieme ešte 12-15 minút do zlatista.

Pred krájaním necháme roládu trocha vychladnúť.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

plnena rolada z karfioloveho cesta

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
Malinovo-ananásový krémový smoothie
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Pin It on Pinterest