
Raňajková ,,pizza" ovsená kaša (na slano)
Ovsené vločky sú veľmi obľúbené raňajkové jedlo, známe však prevažne v sladkej verzii, preto vám tentokrát prinášam túto raňajkovú "pizza" ovsenú kašu v slanom prevedení. Je neskutočne chutná, krémová a výdatná. Vyskúšajte na raňajky niečo nové a doprajte si fantasticú chuť pizze vo vašej obľúbenej miske ovsených vločiek, navyše v zdravom prevedení.
Ak vás omrzelo nespočetné množstvo receptov na ovsenú kašu s ovocím, orieškami, jogurtom či inými sladkými dobrotami, vyskúšajte si ju pripraviť na slano. Aj keď vám to môže pripadať zvláštne, ovsené vločky sú skutočne výborné aj na tento spôsob a toto prevedenie je ideálne ak preferujete slané raňajky. Táto pizza ovsená kaša bude hotová za pár minút a zasýti vás na dlhé hodiny. Jedna sýta porcia tejto pizza kaše obsahuje okolo 280 kcal a 12 g bielkovín.
Spísaný recept je v podstate základ kaše, ktorú si môžete vylepšiť klasickými "pizza surovinami" ako napríklad olivy, huby, kukurica, zelenina či kúskami kvalitnej šunky - podľa toho, na čo máte práve chuť a čo máte doma. Tieto suroviny stačí pridať do kaše počas varenia. V prípade záujmu môžete tiež ovsené vločky nahradiť napríklad pšenom či quinoou, kaša sa však bude musieť variť o čosi dlhšie.
Ak vás slaná verzia ovsených vločiek oslovila, určite vyskúšajte aj túto verziu: Fitness ovsená kaša na slano . Sú veľmi jednoduché na prípravu a skutočne výborné. Budem rada ak mi do komentárov napíšete, ako vám slaná verzia ovsenej kaše chutila :)
Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.
Ingrediencie
- 80 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 350 ml vody
- 200 g lúpaných paradajok v konzerve
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 lístkov bazalky
- 1/2 ČL medu (odporúčam tento)
- soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
- 40 g strúhanej mozzarelly
- 1 ČL pizza korenia
Postup
- V malom hrnci si na strednom ohni rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme asi 1 - 2 minúty, kým nebude voňavá a sklovitá.
- Znížime teplotu na minimum a pridáme pretlačený cesnak a bazalku. Varíme asi 30 sekúnd.
- Pridáme paradajky, vodu a miešame, kým sa paradajky nerozpadnú. Teplotu zvýšime a privedieme k varu.
- Keď nám zmes vrie, pridáme ovsené vločky, soľ, korenie a med. Poriadne premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa kaša nepripálila.
- Kašu odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 5 minút, aby sa zvyšná tekutina vstrebala.
- Podávame ju ešte teplú, posypanú mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Môžete ju ozdobiť aj kúskami chilli.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 291 KCal | |
Sacharidy | 35 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 12 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
NízkokalorickéSnackBez orechovZeleninaRaňajky bez vajecFitness raňajkyDiétne recepty na raňajkyRecepty na nízkokalorický a diétny snackFitness ovsené recepty s vysokým obsahom bielkovínDiétne recepty s ovsenými vločkamiNízkokalorické diétne zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.