Fit Recepty
Sleduj ma
Raňajková "pizza" ovsená kaša (na slano)

Raňajková "pizza" ovsená kaša (na slano)

Ovsené vločky sú veľmi obľúbené raňajkové jedlo, známe však prevažne v sladkej verzii, preto vám tentokrát prinášam túto raňajkovú "pizza" ovsenú kašu v slanom prevedení. Je neskutočne chutná, krémová a výdatná. Vyskúšajte na raňajky niečo nové a doprajte si fantasticú chuť pizze vo vašej obľúbenej miske ovsených vločiek, navyše v zdravom prevedení.

Ak vás omrzelo nespočetné množstvo receptov na ovsenú kašu s ovocím, orieškami, jogurtom či inými sladkými dobrotami, vyskúšajte si ju pripraviť na slano. Aj keď vám to môže pripadať zvláštne, ovsené vločky sú skutočne výborné aj na tento spôsob a toto prevedenie je ideálne ak preferujete slané raňajky. Táto pizza ovsená kaša bude hotová za pár minút a zasýti vás na dlhé hodiny. Jedna sýta porcia tejto pizza kaše obsahuje okolo 280 kcal a 12 g bielkovín.

Spísaný recept je v podstate základ kaše, ktorú si môžete vylepšiť klasickými "pizza surovinami" ako napríklad olivy, huby, kukurica, zelenina či kúskami kvalitnej šunky - podľa toho, na čo máte práve chuť a čo máte doma. Tieto suroviny stačí pridať do kaše počas varenia. V prípade záujmu môžete tiež ovsené vločky nahradiť napríklad pšenom či quinoou, kaša sa však bude musieť variť o čosi dlhšie.

Ak vás slaná verzia ovsených vločiek oslovila, určite vyskúšajte aj túto verziu: Fitness ovsená kaša na slano . Sú veľmi jednoduché na prípravu a skutočne výborné. Budem rada ak mi do komentárov napíšete, ako vám slaná verzia ovsenej kaše chutila :)

Ingrediencie

  • 80 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • 350 ml vody
  • 200 g lúpaných paradajok v konzerve
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 lístkov bazalky
  • 1/2 ČL medu (odporúčam tento)
  • soľ a čierne mleté korenie (podľa chuti)
  • 40 g strúhanej mozzarelly
  • 1 ČL pizza korenia

Postup

  1. V malom hrnci si na strednom ohni rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme asi 1 - 2 minúty, kým nebude voňavá a sklovitá.
  2. Znížime teplotu na minimum a pridáme pretlačený cesnak a bazalku. Varíme asi 30 sekúnd.
  3. Pridáme paradajky, vodu a miešame, kým sa paradajky nerozpadnú. Teplotu zvýšime a privedieme k varu.
  4. Keď nám zmes vrie, pridáme ovsené vločky, soľ, korenie a med. Poriadne premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa kaša nepripálila.
  5. Kašu odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 5 minút, aby sa zvyšná tekutina vstrebala.
  6. Podávame ju ešte teplú, posypanú mozzarellou a lístkami čerstvej bazalky. Môžete ju ozdobiť aj kúskami chilli.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal280 KCal
Sacharidy31 g
Vláknina3 g
Bielkoviny12 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu