Fit Recepty
Sleduj ma
Rýchla polievka z červenej šošovice

Rýchla polievka z červenej šošovice

Hľadáte recept na rýchlu polievku, hotovú do 20 minút? Táto hustá a rýchla polievka z červenej šošovice túto podmienku hravo splní a zároveň poteší svojou bohatou chuťou. Je tiež poriadne sýta, bohatá na vlákninu, bielkoviny a komplexné sacharidy. Poďte ju skúsiť tiež.

V tomto recepte na polievku použijeme červenú šošovicu, ktorá sa oproti iným strukovinám rozvarí veľmi rýchlo a netreba ju ani vopred namáčať. Je to tak vďaka tomu, že nemá šupku. Ideálna je teda na polievky, kaše a prívarky.

Mrkvu a zemiaky odporúčam nastrúhať, nakoľko sa takto oveľa rýchlejšie uvaria. Namiesto klasických zemiakov môžete pre ešte sladšiu chuť polievky použiť aj sladké zemiaky (tie však bude potrebné variť približne o 5 minút dlhšie). Polievku odporúčam pre najlepšiu konzistenciu po dovarení rozmixovať tyčovým mixérom.

Polievku z červenej šošovice som pri servírovaní dozdobila kôpkou gréckeho jogurtu, domácimi microgreens a čili kúskami. Dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Ingrediencie

Postup

  1. Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle.
  2. Vo väčšom hrnci si na rozohriatom olivovom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  3. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu a zemiaky a 3 minúty ich za stáleho miešania restujeme.
  4. Pridáme premytú šošovicu, 1,5 l vody, všetky koreniny, soľ, premiešame a polievku varíme prikrytú 10 minút.
  5. Po 10 - 15 minútach ju skontrolujeme a keď je šošovica rozvarená, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
  6. Polievku ešte necháme prevrieť a môžeme ju podávať.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty /
KCal193 KCal
Sacharidy27 g
Vláknina6 g
Bielkoviny10 g
Tuky4 g
...
Lucia Wagner
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu