Fit Recepty
Sleduj ma
Tvarohové fit žemle bez kysnutia

Tvarohové fit žemle bez kysnutia

Vyskúšajte tieto výborné tvarohové fit žemle bez kysnutia, ktoré si pripravíte raz-dva, a tak jednoducho. Recept som obohatila aj o semiačka, sušené paradajky, olivy a lístky bazalky, vďaka čomu sa z obyčajných žemlí podarilo vytvoriť luxusné pečivo k obľúbenej nátierke.

Vďaka tvarohu sa tieto domáce fit žemle môžu pochváliť vysokým obsahom bielkovín, a na druhej strane vďaka nemu nebolo potrebné použiť v recepte žiaden olej. Ak by ste si chceli žemle pripraviť bez sušených paradajok, olív a semiačok, pokojne ich z cesta jednoducho vynechajte. Odporúčam však vyskúšať aj túto zaujímavú verziu. Fit žemle bez kysnutia a bez kvásku si pripravíte ľavou zadnou, zvládne ich naozaj aj každý začiatočník v kuchyni.

Žemle som pripravovala z celozrnnej pšeničnej múky, no použiť môžete napríklad aj špaldovú múku. Ak by ste chceli v recepte využiť pohánkovú múku, môžete tak urobiť tiež, avšak uberte z nej na približne 220 g.

Dúfam, že vám budú tieto fit žemle chutiť tak, ako nám. Perfektné sú ako víkendové raňajky či zdravá večera, pokojne aj ako príloha k šalátu. Odporúčala by som ich servírovať napríklad s týmito šalátmi: Výborný fit avokádovo vajíčkový šalát a Odľahčený, zdravý coleslaw šalát .

Ingrediencie

Postup

  1. V mise si spolu rozmiešame všetky sypké suroviny.
  2. Následne k nim primiešame aj tie zvyšné a cesto poriadne vymiesime rukou.
  3. Z cesta rukou vytvarujeme 10 menších žemlí, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  4. Žemle pečieme v teplovzdušnej rúre najprv 10 minút pri 170 stupňoch na programe fúkanie, aby cesto vyrástlo.
  5. Potom ich pečieme ešte 15 minút na programe horný a dolný ohrev, pričom teplotu zvýšime na 180 stupňov.
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť10 kusov
Nutričné hodnoty/ 1 kus
KCal127 KCal
Sacharidy13 g
Vláknina5 g
Bielkoviny7 g
Tuky2 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu