Vyskúšajte tieto výborné tvarohové fit žemle bez kysnutia, ktoré si pripravíte raz-dva, a tak jednoducho. Recept som obohatila aj o semiačka, sušené paradajky, olivy a lístky bazalky, vďaka čomu sa z obyčajných žemlí podarilo vytvoriť luxusné pečivo k obľúbenej nátierke.
Vďaka tvarohu sa tieto domáce fit žemle môžu pochváliť vysokým obsahom bielkovín, a na druhej strane vďaka nemu nebolo potrebné použiť v recepte žiaden olej. Ak by ste si chceli žemle pripraviť bez sušených paradajok, olív a semiačok, pokojne ich z cesta jednoducho vynechajte. Odporúčam však vyskúšať aj túto zaujímavú verziu. Fit žemle bez kysnutia a bez kvásku si pripravíte ľavou zadnou, zvládne ich naozaj aj každý začiatočník v kuchyni.
Žemle som pripravovala z celozrnnej pšeničnej múky, no použiť môžete napríklad aj špaldovú múku. Ak by ste chceli v recepte využiť pohánkovú múku, môžete tak urobiť tiež, avšak uberte z nej na približne 220 g.