
Výborná avokádovo tuniaková nátierka
Jednoduchá, lahodná a zdravá avokádovo tuniaková nátierka, ktorá sa skvelo hodí k celozrnnému pečivu spolu so šalátom, prípadne aj syrom. Pokiaľ máte doma zrelé avokádo a neviete sa rozhodnúť ako ho využiť, odporúčam vám túto nátierku všetkými desiatimi. Len minimum sacharidov a veľké množstvo bielkovín a zdravých tukov - taká je táto jednoduchá nátierka z avokáda a tuniaka.
Pripravenú ju máte za pár minút a použiť ju môžete ku každému pečivu, šalátu prípadne ako dip k zeleninovým hranolkám či pridať ju pre chuť do tortilly. Je skutočne výborná a zachutí nejednému milovníkovi zdravej stravy. Pripravte si ju ešte dnes, pre jej výborné nutričné hodnoty si ju môžete dopriať bez výčitiek aj na večeru.
Ingrediencie
- 1 zrelé avokádo
- 1 ČL horčice
- 150g tuniaka v olivovom oleji (odporúčam tento)
- štipka soli (odporúčam túto)
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka nového korenia
- kúsok červenej cibule (voliteľné)
Postup
- V miske si vidličkou roztlačíme avokádo a následne ho zmiešame s tuniakom v olivovom oleji.
- Pridáme horčicu, korenie a soľ.
- V prípade záujmu tiež môžeme pridať nadrobno nakrájanú červenú cibuľu.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 234 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 18 g | |
Tuky | 16 g |